Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:53 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor "Cerem anchetarea lui Tudorel Toader"

ro

31 May, 2018 08:11 702 Marime text

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a depus miercuri, 30 mai a.c, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva lui Tudorel Toader, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de încălcare a dreptului de reprezentare sindicală, fapte pentru care ministrul Justiţiei riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

"In data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat in mod abuziv participarea reprezentantilor FSANP la intrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justitiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitand astfel exercitarea atributiilor de reprezentare si a mandatului acestora in vederea apararii si promovarii drepturilor si intereselor profesionale ale membrilor de sindicat2, se arată într-un comunicat transmis de FSANP.

"Desi, in perioada mai 2017 - mai 2018, au fost mai multe runde de negocieri si mai multe intalniri oficiale intre Tudorel Toader si reprezentantii FSANP, ministrul si-a permis, inca o data, sa dezinformeze cu intentie opinia publica si mass-media invocand o asa-zisa lipsa de calitate a organizatiei sindicale care a cerut insistent demiterea acestuia pentru incompetenta si subminarea sistemului penitenciar". menţionează FSANP.

Potrivit comunicatului, "Tudorel Toader cunoastea faptul ca FSANP este organizatie sindicala reprezentativa la nivelul sistemului penitenciar, in calitate de ministru al Justitiei, acesta semnand un Acord cu FSANP, reprezentata prin presedintele ales, cu doar 10 zile inainte de aceast incident care constituie o discriminare vadita a organizatiei noastre."

"Drept urmare, pana cand organele competente se vor pronunta in legatura cu plangerea penala pentru abuz in serviciu si incalcare a dreptului de reprezentare sindicala, revenim cu solicitarea ca ministrul Tudorel Toader sa fie demis din functie pentru incompetenta si pentru incercarile repetate de a dezinforma opinia publica.

Pentru conformitate, precizam ca Legea 62/2011 a dialogului social la art. 218 alin. 2 sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infractiunea de limitare a exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, iar art. 297 din Codul penal sanctioneaza infractiunea de abuz in serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani", sunt acuzaţiile aduse ministrului Justiţiei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii