Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul se pregătește de Champions League, cu speranța de a readuce fotbalul românesc în prim plan

ro

15 Jun, 2023 09:59 1214 Marime text
 
Campioana României, Farul Constanța, își pregătește deja planul de luptă pentru a concura în preliminariile Champions League în sezonul 2022/2023. După o serie de schimbări în lotul echipei, echipa constănțeană se pregătește să ridice miza pentru următoarea mare provocare.
Gică Popescu, președintele Farului, a spus că în această vară vor avea loc schimbări importante în cadrul lotului, informează blogdepariuri.ro: „Am avut o discuție de două ore cu Gică Hagi, ieri, și am stabilit ce vrem să facem în sezonul viitor. Cu siguranță, vor pleca jucători și vom aduce unii care să facă față la competițiile europene.”
Declarațiile președintelui vin în urma unui anunț făcut de controversatul Gigi Becali, patronul FCSB, care și-a exprimat intenția de a investi mai mult în echipa sa pentru a nu lăsa Farul să dicteze ritmul. Răspunzând la acest zvon, Gică Popescu a fost ferm: „Nu mă interesează. Nu este o competiție în doi, participă 16 echipe. Noi nu avem o competiție cu cei de la FCSB.”
Ciprian Marica, acționarul minoritar al Farului, a subliniat că echipa este conștientă de nivelul ridicat pe care l-a stabilit și că este nevoie de un echilibru între cerințele în creștere ale jucătorilor și realitățile clubului.
Există, de asemenea, discuții despre posibili noi parteneri pentru Farul în sezonul următor, deși nimic nu este încă confirmat. „Sunt discuții. Sunt discuții cu companii importante. Gică Hagi gestionează. Ne dorim parteneri puternici, pentru a trece la etapa următoare”, a spus Marica.
 
Echipa a realizat deja și câteva transferuri, cel mai recent fiind cel al lui Romario Benzar, fundașul dreapta revenit la Farul după ce și-a încheiat contractul cu UTA Arad. Deși a fost dorit la FCSB, fostul internațional a ales să meargă la echipa la care și-a făcut junioratul, acolo unde a semnat un contract pe un sezon.
Benzar nu a rupt gura târgului la Arad, acolo unde a prins doar 9 meciuri în jumătate de an, însă Gabi Balint spune că fundașul de bandă a făcut bine pentru a că ales echipa campioană: „Gică știe să reîncălzească ciorba față de alții. Lui i-a ieșit, am servit-o de la el”, a spus Gabi Balint la emisiunea Fotbal Club, pe Digi Sport.
În ciuda entuziasmului și a pregătirilor intense, Farul are în față o provocare uriașă. Echipa va participa în turul unu al calificărilor Champions League, cu o serie de potențiali adversari dificili, printre care se numără Ferencvaros (Ungaria), Ludogorets (Bulgaria), Maccabi Haifa (Israel) sau Sheriff Tiraspol (Moldova). În turul secund, vor intra urna favoriților alte echipe redutabile, precum Dinamo Zagreb (Croația), Copenhaga (Danemarca), Molde (Norvegia) și Galatasaray (Turcia).
Programul preliminariilor Ligii Campionilor în sezonul 2023/2024:
  • Primul tur: 11/12 și 18/19 iulie 2023
  • Turul doi: 25/26 iulie și 1/2 august 2023
  • Turul trei: 8/9 și 15 august 2023
  • Play-off: 22/23 și 29/30 august 2023
Succesul în preliminariile Champions League ar reprezenta un pas uriaș înainte pentru Farul și ar valida eforturile echipei de a ridica nivelul fotbalului românesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii