Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:59 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook sprijină Poliția Română prin mediatizarea cazurilor copiilor dispăruți

ro

30 Jun, 2021 12:07 385 Marime text
  • Începând de astăzi, Facebook sprijină Poliția Română cu mediatizarea cazurilor, în cadrul mecanismului „Alertă Răpire Copil”.
  • România, prin Poliția Română, este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți.
 
„Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații în care vorbim de un copil dispărut, a cărui viață poate fi în pericol.
 
După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat poliţia.
Disponibilitatea platformei de social-media Facebook, de a deveni partener al Mecanismului „Alertă Răpire Copil”, oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanșării mecanismului. România, prin Poliția Română, este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți.
 
Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media.
 
Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituției. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat.
 
De la operaționalizarea Mecanismului, în anul 2011, au fost declanșate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid, în urma investigațiilor făcute de polițiști și a informațiilor obținute de la cetățeni, fiecare caz având caracteristici și rezolvări specifice.
 
Mecanismului „Alertă Răpire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii