Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție de tehnică militară automobilistică intitulată Ziua Motomecanizatelor la Muzeul Militar Național

ro

28 Jul, 2022 10:06 1067 Marime text
ZIUA MOTOMECANIZATELOR LA MUZEUL MILITAR NAȚIONAL. Foto: MApNMuzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” anunță deschiderea, în data de 30 iulie 2022, a expoziției de tehnică militară automobilistică intitulată Ziua Motomecanizatelor la Muzeul Militar Național, în colaborare cu Secția Autospeciale și Vehicule Militare Istorice din cadrul Retromobil Club România, la sediul din strada Mircea Vulcănescu nr. 125-127.    

Potrivit MApN, expoziția va putea fi vizitată doar sâmbătă, 30 iulie, între orele 12.00-19.00, iar intrarea în muzeu va fi liberă.
 

„Pentru a marca în mod special împlinirea a 103 ani de la înființarea primei unități de care de luptă în Armata Română la 1 august 1919, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” și Secția Autospeciale și Vehicule Militare Istorice din cadrul Retromobil Club România vă oferă ocazia să admirați o colecție unică de vehicule militare de epocă.
 
 Expoziția cuprinde atât exponatele aflate în Parcul de tehnică al muzeului, cum ar fi blindatele și tractoarele de artilerie ce s-au aflat în uzul Armatei Române, cât și pe cele aflate în colecțiile celor pasionați de automobilele militare de epocă, atât românești, cât și străine.
 
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, una din cele mai vechi și prestigioase instituții de cultură din domeniul istoriei militare autentice românești este deținătorul unui patrimoniu de specialitate de mare valoare, care cuprinde cea mai mare colecție publică de vehicule militare, de la apariția acestora, până în contemporaneitate“ - au precizat reprezentanții MApN.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii