Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție de ceasuri la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO)

ro

08 Sep, 2023 14:05 814 Marime text
Foto: Biblioteca Județeană Constanța

Marți, 12 septembrie 2023, în holul central al Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța va avea loc vernisajul unei expoziții de ceasuri.
 
Evenimentul este programat la ora 14:00.
 
Vor lua cuvântul Corina-Mihaela Apostolueanu, șef serviciu Biblioteca Județeană Constanța, Doina-Monica Moșoiu, bibliotecar Biblioteca Județeană Constanța și Iulian Lucian Ginghină, prieten al bibliotecii.
 
Sunt expuse diverse forme ale acestui iubit obiect, ceasuri de mână, de perete, de buzunar sau de șemineu, toate adunate prin bunăvoința colegilor și prietenilor bibliotecii. Ceasurile în familiile acestora de mulți ani și în spatele fiecăruia stă o poveste, o amintire, un sentiment. Unele și-au oprit ticăitul, dar își păstrează frumusețea și farmecul.
 
Printre exponate se numără și următoarele obiecte:
  • Set de ceas cu două anse / urne pentru șemineu realizat din porțelan Delft și elemente din bronz . Ceas mecanic Japy Freres cu cadran ceramic cu motive florare și cu cifre arabe. Sfârșit de secol XIX;
  • Ceas de masă cu motive Art Nouveau realizat din bronz, mecanism franțuzesc, anii 60;
  • Ascuțitori miniaturi de ceasuri cu elemente în mișcare (se mișcă pendula, se rotesc limbile la ceas etc.). Acest tip de ascuțitori a apărut în anii 70 în Spania, la fabrica Play Me;
  • Ceas mecanic specific perioadei Art Deco, mecanism englezesc, realizat din oglindă roz bizotată, pe un suport de bronz. Anii 1930.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii