Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiul „ EAGLE ROYAL 23“ are loc în poligonul Capu Midia

ro

07 Feb, 2023 11:37 1050 Marime text
Militar. Foto: Facebook/Recrutare MApN


Un exercițiu desfășurat în poligonul Capu Midia, denumit „EAGLE ROYAL 23“, are loc din 2 până în 10 februarie, unde participa aproximativ 350 de militari cu 60 de vehicule militare aparținând Grupului de Luptă al NATO din România. MApN anunță, printr-un comunicat, că în cadrul exercițiului va avea loc pe 9 februarie un antrenament cu trageri de luptă.

„Aproximativ 350 militari cu 60 vehicule militare aparținând Grupului de Luptă al NATO din România, cu Franța ca națiune-cadru (ROU BG (FRA FN)), Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza" și Diviziei 101 Aeropurtate a Statelor Unite ale Americii participă, între 2 și 10 februarie, la exercițiul cu trageri de luptă ,,EAGLE ROYAL 23” care se desfășoară la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia, județul Constanța“, conform unui comunicat din partea MApN.

În cadrul exercițiului va avea loc joi, 9 februarie, un antrenament cu trageri de luptă.

Scopul exercițiului ,,EAGLE ROYAL 23” este de a testa interoperabilitatea sistemelor de artilerie, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO de apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, pe Flancul de Sud-Est al Alianței.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii