Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Euromaterna SA şi Euromaterna Imobiliare SRL, la judecată cu Oficiul Registrului Comerţului. De ce au apelat la instanţă patronii maternităţii private

ro

10 Mar, 2018 00:00 4376 Marime text
Anul trecut, medicii Ion Marius Ruşa, Dan Mugurel Raica şi Florian Danteş, care deţin maternitatea privată Euromaterna, au dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului.
 
Pe rolul Tribunalului Constanţa, pe data de 23 noiembrie 2017, a fost depus dosarul nr. 8028/118/2017, Secţia a II-a Civilă, materia - litigii cu profesioniştii, obiectul - fuziune/divizare, stadiul procesual - fond. Oficiul Registrului Comerţului avea calitatea de pârât, iar SC Euromaterna SA şi SC Euromaterna Imobiliare SRL erau reclamanţi.
 
În şedinţa din 22.01.2018, completul de judecători a admis cererea. „Admite cererea formulată de petenta Euromaterna SA. Dispune înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunii privind divizarea parţială (simetrică) a societăţii Euromaterna SA, prin desprinderea unei părţi din patrimoniu şi preluarea părţii divizate de către societatea nou înfiinţată Euromaterna Imobiliare SRL, fără reducerea capitalului social, conform hotărârilor AGEA nr. 3/15.11.2017 şi nr. 2/20.07.2017 a Euromaterna SA şi proiectului de divizare nr. 593/20.07.2017 (parţială, simetrică, prin desprindere) publicat pe pagina de web a ORC, începând cu data de 3.08.2017. Dispune înmatricularea în Registrul Comerţului a persoanei juridice nou constituite, respectiv Euromaterna Imobiliare SRL, şi publicarea în Monitorul Oficial, Partea a IV-a, a actelor constitutive, pe cheltuiala titularului cererii. Ia act că actele constitutive ale societăţii divizate Euromaterna SA nu se modifică, la finalizarea divizării. Executorie“, se arată în soluţia magistraţilor din data de 22.01.2018.
 
Reamintim că medicii Ion Marius Ruşa, Florian Danteş şi Dan Mugurel Raica, ce deţin maternitatea privată Euromaterna, au decis să intre în domeniul imobiliar. În baza cererii nr. 9488 din data de 6.02.2018 şi a actelor doveditoare depuse, persoana desemnată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus autorizarea constituirii, înmatriculării şi înregistrării societăţii comerciale Euromaterna Imobiliare SRL. Sediul social al firmei este în municipiul Constanţa, iar domeniul principal de activitate constă în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Capitalul social, de 5.000 de lei, integral vărsat, este compus din 500 de părţi sociale. Fondatorii firmei sunt Ion Marius Ruşa, Florian Danteş şi Dan Mugurel Raica. De administrarea societăţii se va ocupa Ion Marius Ruşa. Decizia de autorizare, constituire, înmatriculare şi înregistrare a societăţii comerciale Euromaterna Imobiliare SRL a fost publicată în Monitorul Oficial.
 

Despre Euromaterna SA, firma care deţine maternitatea privată

 
Înmatriculată în anul 2006, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 135.000 de lei, integral vărsat, este compus din 13.500 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 10 lei. Euromaterna SA este controlată de Ion Marius Ruşa, cu 50% din capitalul social, Florian Danteş, cu 15% din capitalul social, şi Dan Mugurel Raica, ce are 35% din capitalul social. Cei trei asociaţi sunt şi administratorii societăţii, care are ca obiect principal de activitate, conform codificării Caen, activităţi de asistenţă spitalicească, activităţi ale centrelor de recuperare psihică şi de dezintoxicare, exclusiv spitale.
 
Cenzorii societăţii sunt: Aurelia Iamandei, Sergina Gima, Iuliana Dobrin şi Florian Danteş. Activităţile secundare constau în: activităţi de asistenţă medicală generală; activităţi de asistenţă medicală specializată; alte activităţi referitoare la sănătatea umană; activităţi ale centrelor de îngrijire medicală; activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitatea de a se îngriji singure.
 
În anul fiscal 2014, Euromaterna SA, cu 97 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 17.322.662 de lei şi un profit de 1.671.400 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 103 salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 18.031.986 de lei şi un profit de 1.554.774 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 101 salariaţi, cifră de afaceri de 21.595.537 de lei şi un profit de 2.749.409 lei.
 
Citeşte şi:
 
Medicii Ruşa, Danteş şi Raica, ce deţin maternitatea privată Euromaterna, se apucă de afaceri imobiliare

Maternitatea privată Euromaterna se extinde. Asociaţii, Ruşa, Danteş şi Raica, undă verde de la Primăria Constanţa

Asociaţii SC Euromaterna, demersuri la APM Constanţa Spitalul privat de obstetrică şi ginecologie se extinde pe verticală

Maternitatea Euromaterna are acordul municipalităţii să se extindă pe verticală. Va mai avea şi un nou corp administrativ nou

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii