Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este Ziua Națională a Salvatorului Montan Raed Arafat- „Prin curaj și dăruire reușesc să fie alături de noi în situații de urgență cu scopul precis de a ajuta“

ro

01 Aug, 2020 19:04 1754 Marime text
  •  Este Ziua Națională a Salvatorului Montan.
  • Salvamont este o asociație cu personal calificat, care oferă servicii destinate să salveze pe cei accidentați, rătăciți în munți.
Salvamont sau Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) este o organizație recunoscută de utilitate publică care reunește salvatorii montani din România și care se ocupă de reglementarea activității de salvare montană și de pregătirea salvatorilor montani, scrie wikipedia.org.

Salvamont este o asociație cu personal calificat, care oferă servicii destinate să salveze pe cei accidentați, rătăciți în munți. Salvamontul are în dotare de obicei vehicole și echipamentul necesar salvării. În Europa Occidentală asociația de salvare este dotată frecvent cu elicoptere și camere de filmare cu obiective speciale.

Mesajul secretarului de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat

Astăzi, de , doresc să urez La mulți ani și să le mulțumesc tuturor colegilor din cadrul Salvamont,  care prin curaj și dăruire reușesc să fie alături de noi și implicit de celelalte structuri de intervenție în situații de urgență cu scopul precis de a ajuta și a acorda o nouă șansă la viață acelora care întâmpină diverse situații iminente pe cărările munților.

De la an la an, serviciul Salvamont progresează iar acest lucru se vede mai ales prin seriile de pregătire ale salvatorilor montani, cursuri de acordare a primului ajutor, exerciții naționale și internaționale de intervenție în cazul diferitelor situații de urgență. Dat fiind acest progres vizibil,  în ultimii ani îi vedem deja intervenind la diferite misiuni complexe de căutare-salvare în zone periculoase, extrem de accidentate venind astfel în sprijinul nostru ori de câte ori este necesar.

Pentru creșterea operativității, calității şi siguranţei intervențiilor montane, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a oferit și oferă în continuare prin Inspectoratul General de Aviație, un sprijin consistent pregătirii Serviciilor Publice Salvamont pentru intervenţiile la accidentele montane cu suport aerian. Exemplele stau prin zecile de vieți salvate cu ajutorul elicopterului dotat cu troliu și a oamenilor devotați din cadrul  acestui sistem de urgență.

Toți acești oameni care formează o echipă sunt rezultatul unui sistem integrat de urgență care funcționează și care este gândit permanent să îmbunătățească asistența medicală de urgență și de pre-spital dedicată gestionării situațiilor de urgență zilnice și riscurilor excepționale, pentru a răspunde provocărilor  în materie de protecție civilă și sănătate publică în România.

La mulți ani, dragi colegi!

Sursa foto: Fcaebook/ DSU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii