Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este viaţa ta, este responsabilitatea ta Ziua Mondială a Contracepţiei (video)

ro

26 Sep, 2020 14:52 1404 Marime text
  • Ziua Mondială a Contracepţiei a fost lansată în 2007 şi este celebrată pe data de 26 septembrie în fiecare an.
  • Acţiunile au drept scop reducerea apariţiei sarcinilor nedorite şi creşterea conştientizării importanţei contracepţiei.
În 26 septembrie se celebrează „Ziua Mondială a Contracepţiei”.

Contracepția constă în totalitatea metodelor folosite pentru evitarea sarcinilor nedorite.

Metodele date pot fi de tip barieră (prezervative, prezervative pentru femei ș.a.), chimice (de exemplu medicamentele ce conțin levonorgestrel și etinil-estradiol) și de alte tipuri. Metodele de tip barieră ajută și împotriva transmiterii bolilor sexual transmisibile, scrie wikipedia.org.

Noțiunea dată este strâns legată de noțiunea Planificare familială, fenomen ce a căpătat o popularitate destul de mare relativ recent. Indicele Pearl, numit după biologul american Raymond Pearl (1879-1940), este un indice ce apreciază eficiența metodei de contracepție dată pe o scară de la 0 la 100, unde scorul cel mai mic este cel mai bun.

Ziua Mondială a Contracepţiei a fost lansată în 2007 şi este celebrată pe data de 26 septembrie în fiecare an. Acţiunile au drept scop reducerea apariţiei sarcinilor nedorite şi creşterea conştientizării importanţei contracepţiei.

Inițiatorii nu au avut în niciun caz intentia de a încuraja reducerea nașterilor, ci numai evitarea consecințelor unor asemenea nașteri, precum și reducerea sau chiar eliminarea situațiilor cand femeile recurg la avort.

Intenţia specialiştilor este de a creşte conştientizarea importanţei contracepţiei, astfel încât tinerii să ia în cunoştinţă de cauză deciziile privitoare la viaţa lor sexuală şi reproductivă, în special cei cu vârstele între 15-19 ani, care sunt cei mai predispuşi bolilor cu transmitere sexuală.

Sursa foto: wikipedia.org
Sursa video: Youtube/ MEDIA TV BARLAD
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii