Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este nevoie de sprijin pentru arheologii care exhumează deținuții de la Periprava. Au nevoie de fonduri pentru continuarea proiectului

ro

03 Aug, 2023 11:25 820 Marime text
sursă foto - Fundaţia Doina CorneaFundaţia Doina Cornea, prin Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului, se ocupă de dezgroparea deținuților politic înhumați la Periprava, dar și în alte lagăre. Ea are nevoie de fonduri pentru continuarea proiectului.
 
Toate şantierele arheologice pentru căutarea victimelor comunismului efectuate în România în ultimii ani au fost organizate de Fundaţia Doina Cornea sub egida Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România. În cercetările efectuate la Periprava, Târgu Ocna, Caransebeş au fost găsite zeci de victime dar multe au rămas încă în morminte fără cruce.
 
Anul acesta, din cauza lipsei fondurilor necesare, Fundaţia Doina Cornea a fost nevoită să amânăm două campanii. Una dintre ele fusese programată în luna aprilie 2023 şi era prima cercetare arheologică în vederea descoperirii deţinuţilor politic ucişi fără milă în Insula Mare a Brăilei. Cealaltă fusese programată pentru luna iulie 2023 şi e vorba de cea de-a zecea şi ultima campanie de la Periprava.
 
„Dacă şi voi, fiecare dintre voi, consideraţi că activitatea Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România a Fundaţiei Doina Cornea este importantă ajutaţi-ne să mergem mai departe!
Ajutaţi-ne să organizăm o nouă campanie de cercetări arheologice la Periprava. Au mai rămas câteva victime ale comunismului aruncate în gropi fără cruce care ne aşteaptă să le descoperim.
În acest scop este necesară suma de 28.500 lei care va fi folosită pentru Campania a X-a din cimitirul deţinuţilor politic morţi în lagărul de muncă de la Periprana, astfel:
          - transport                                3.200 lei
          - închiriat utilaje                      2.800 lei
          - cazare                                   9.750 lei
          - masă                                     9.000lei
          - onorarii arheologi                 3.750 lei”, se arată în Campania de strângere de fonduri.
 
Cei care doresc să contribuie cu fonduri o pot face aici.
 
 Citește și:

Zeci de oseminte a 80 de mărturisitori ai credinței, care au pierit în lagărul de la Periprava, au ajuns la Mănăstirea Dervent (FOTO)
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii