Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Escrocul de pe Tinder a fost găsit în România! Cum şi-a convins victima să-și vândă apartamentul pentru a se muta în Africa

ro

17 Feb, 2022 09:45 2469 Marime text
Scenariul documentarului  „Escrocul de pe Tinder” s-a întâmplat și în România! 


Un escroc care a mers după modelul lui Simon Leviev, a fost descoperit chiar în Florești. Este vorba despre un bărbat de origine olandeză, extrădat în Bulgaria, s-a stabilit în Cluj, a cunoscut o femeie pe Tinder și a convins-o să-și vândă apartamentul.


Victima de pe Tinder, credea că va pleca în Africa alături de Theodoor, pentru a începe o afacere. Bărbatul îi spusese că va cumpăra un container cu scutece din Elveția și îl va vinde în Africa, potrivit clujust.ro.



Femeia și-a vândut apartamentul ca să se mute în Africa


S-au cunoscut pe Tinder, iar bărbatul i-a spus că este olandez și lucrează în Sofia, Bulgaria. Prima întâlnire a avut loc pe 1 mai 2020, la Plovdiv, orașul de origine al victimei. S-a îmbrăcat la patru ace, s-a comportat politicos și i-a câștigat imediat încrederea femeii.


La scurt timp, i-a declarat că o iubește și că își dorește să se mute împreună. La finalul lunii mai, bărbatul i-a cerut suma de 1600 de euro, necesară tratamentului fiului său, care și-ar fi rupt piciorul. În aceeași perioadă, Angelova a fost cerută în căsătorie de Theodoor, ceea ce a făcut-o să nu se îndoiască de acțiunile partenerului ei.

Convinsă să vândă apartamentul, femeia ar fi urmat să plece în Africa, unde ar fi pus bazele unei afaceri cu soțul ei. La sfârșitul tranzacției, 23.450 de euro au ajuns în contul Angelovei, iar 27.950 i-au fost daţi lui Theodoor.

În 5 zile, bărbatul a dispărut, lăsând-o pe Angelova fără niciun ban. 



Bărbatul a fost reținut 


Curtea de apel a dispus în 10 ianuarie 2022 arestarea preventivă și predarea autorităților bulgare a cetățeanului în vârstă de 61 de ani.


Conform Codului Penal din Bulgaria, acesta este acuzat de fraudă, după ce a convins-o pe femeia din Plovdiv să-și vândă apartamentul și să-i dea o parte din bani.



Mandatul european de arestare pe numele bărbatului a fost emis de autoritățile bulgare în data de 4 martie 2021. În hotărârea Curții de Apel este relatată pe larg povestea victimei Angelova, păcălită de un bărbat pe care l-a cunoscut pe Tinder.





Sursa foto: pexels 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii