Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epidemie de rujeolă în România, Autorităţile locale implicate în campania de vaccinare

ro

18 Jul, 2017 22:28 2235 Marime text
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a prezentat un pachet de măsuri pentru limitarea efectelor epidemiei de rujeolă, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne. Carmen Dan a dat asigurări că MAI sprijină această campanie inițiată de Ministerul Sănătății, conform tvr.ro.
 

"Am solicitat prefecților să se implice personal. Am discutat despre asumarea unui termen de o săptămână pentru ca în fiecare județ să se facă o evaluare a tuturor comunităților vulnerabile, mă refer aici la acele zone cu acces dificil la serviciile medicale sau în care nu există medici de familie. În aceste comunități este de așteptat ca procentul copiilor vaccinați să fie unul redus. Aceste zone urmează să fie identificate și comunicate Ministerului Sănătății", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

 

"La nivelul fiecărui județ va fi o echipă interdisciplinară organizată din prefect, reprezentant DSP, reprezentant al Consiliului Județean în relația cu primăriile. De asemenea, am solicitat ca în zonele unde nu există medic de familie, autoritățile locale să organizeze centre de vaccinare urmând să vină personal medical care să imunizeze copiii”, a explicat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

 
Florian Bodog a spus că raportările autorităților privind imunizarea copiilor se vor face la două săptămâni.
 

"Împreună cu MAI am organizat o videoconferință cu toți factorii de decizie locali, este convingerea noastră că acest demers va genera rezultate. (...) Cu acest plan sper că vom limita drastic efectele epidemiei de rujeolă. Am solicitat ferm mobilizarea Direcțiilor de Sănătate, mobilizarea personalului propriu și colaborarea cu toți medicii de familie. (...) Am cerut colegilor din teritoriu ca această campanie să se deruleze într-un ritm accelerat. Voi urmări personal și voi face verificări în teren", a arătat Florian Bodog,
 

Florian Bodog a dat asigurări că toate vaccinurile achiziționate de Ministerul Sănătății sunt sigure, mai informează tvr.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii