Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:34 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elicopterul Black Hawk, care a aterizat forțat în București, transportat la baza militară „Mihail Kogălniceanu", județul Constanța

ro

16 Jul, 2021 16:05 1103 Marime text
  • El a amintit că aterizarea forţată face subiectul unei investigaţii în curs, care este „desfăşurată în comun de Guvernele român şi american". 
Elicopterul Black Hawk care a aterizat forţat, joi, în Piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti, va fi transportat la baza militară „Mihail Kogălniceanu", iar partea americană nu va face „speculaţii" până la finalizarea anchetei comune ce vizează acest incident, a declarat maiorul Matthew St. Clair, la solicitarea AGERPRES.

„Elicopterul UH-60 a fost ridicat din zona în care a aterizat şi a fost transportat la un hangar din apropiere, ieri (joi - n.r.), cu susţinerea autorităţilor române. Aeronava va fi returnată Batalionului 3 din Regimentul 1 Aviaţie, ce are baza la 'Mihail Kogălnieanu'.

Suntem recunoscători pentru susţinerea pe care Guvernul României şi autorităţile locale au acordat-o pentru securizarea spaţiului unde a avut loc incidentul şi pentru recuperarea fără probleme a aeronavei", a afirmat ofiţerul american.


El a amintit că aterizarea forţată face subiectul unei investigaţii în curs, care este „desfăşurată în comun de Guvernele român şi american". 

Potrivit răspunsului oficial al Armatei SUA, echipa care s-a aflat la bordul aeronavei „s-a descurcat admirabil în această situaţie".

„Dublată de susţinerea Poliţiei locale de la sol, echipa a putut ateriza în siguranţă, fără a fi raportate victime", a menţionat maiorul St. Clair.

„Aceasta este atât o dovadă a pregătirii de care au parte echipele noastre, cât şi a interoperabilităţii şi parteneriatului pe care îl avem cu România şi aliaţii noştri NATO. Antrenându-ne şi lucrând împreună, suntem mai capabili să evităm sau să reacţionăm în situaţii ca aceasta şi să nu existe persoane decedate sau rănite", a subliniat el.

Elicopterul UH-60 Blackhawk, care a aterizat forţat joi în piaţa Charles de Gaulle, făcea repetiţii pentru Ziua Forţelor Aeriene. 

Citește și: Incident neobișnuit în Capitală Un elicopter militar american a aterizat forțat pe stradă, în piața Charles de Gaulle (galerie foto și video)

Sursă foto: Facebook.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii