Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevul cu ADHD din Pitești a revenit la școală

ro

01 Nov, 2016 19:16 2236 Marime text
Astăzi, directorul Școlii „I.L. Caragiale" din Pitești, Alin Vlad, a spus că elevul s-a întors la ore începând din această săptămână.
 

„A adus o scrisoare medicală, de la Spitalul Obregia, din care reiese faptrul că din punct de vedere neuronal este normal. Are doar anumite afecțiuni motorii. Referitor la diagnosticul de ADHD nu avem nicio înștiințare în acest sens. Asta înseamnă că poate fi reintegrat perfect, ca un copil normal, rămânând doar acel certificat medical cu dizabilitate somatică. Atâta timp cât mama este prezentă cu el la ore, așa cum am spus dintotdeauna, aceasta fiind elementul cheie în rezolvarea acestei probleme, totul este în regulă", a spus Alin Vlad, potrivit activenews.ro.

 
A adăugat că a primit o informare din partea unui avocat, potrivit căreia instituția pe care o conduce trebuie să prezinte, în termen de 15 zile, o soluție referitoare la modalitățile prin care școala reușește să asigure siguranța tuturor elevilor.
 
Amintim că 29 de elevi ai clasei a 7- a B din Școală „I.L. Caragiale" din Pitești nu au intrat, timp de trei zile consecutiv, la ore, afirmând că nu mai acceptă să învețe în aceeași clasă cu un coleg care ar suferi de tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Elevii protestatari spuneau că acesta îi agresează fizic și verbal, dar și că îi amenință cu moartea.
 
 
Foto: stirileprotv.ro  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii