Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala „Mircea”

ro

27 May, 2021 14:56 1543 Marime text
  • Astfel, prin desfășurarea celor două ieșiri pe mare, elevii au luat contact direct cu viața de marinar militar în Forțele Navale Române și au avut posibilitatea de a fi inițiați în tainele navigației și de a primi explicații despre tehnica de la bordul navei.
Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au participat vineri, 15 mai, și miercuri, 26 mai, la două marșuri de instrucție cu nava-școală „Mircea”, în raionul maritim din proximitatea comunei Tuzla.

Acțiunile de pregătire fac parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari.

Astfel, prin desfășurarea celor două ieșiri pe mare, elevii au luat contact direct cu viața de marinar militar în Forțele Navale Române și au avut posibilitatea de a fi inițiați în tainele navigației și de a primi explicații despre tehnica de la bordul navei.

Programul de orientare profesională include și participarea elevilor claselor a IX-a, în cursul lunii iunie, la activități de familiarizare cu noțiunile de marinărie și cu tehnicile folosite în sporturile nautice, la Centrul de pregătire marinărească și sporturi nautice Palazu-Mare, subordonat Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Activitățile extrașcolare cu specific marinăresc sunt adaptate la situația sanitară actuală, motiv pentru care sunt luate toate măsurile de igienizare, în conformitate cu procedurile aflate vigoare.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii