Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eleva de clasa a doua, diagnosticata cu gripa noua

ro

10 Nov, 2009 02:03 1100 Marime text
Fetiţa de la Şcoala nr. 29 a contractat virusul în timpul vacanţei, de la tatăl ei, întors recent din voiaj, însă, deja nu mai prezintă niciun simptom al bolii.

Săptămâna de vacanţă de care s-au bucurat elevii nu a fost atât de fericită pentru toţi. O elevă din clasa a doua, de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 29 Mihai Viteazu, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, chiar în timpul unei vacanţe petrecute la munte, cu familia.

Tatăl ei doar ce sosise din voiaj, după mai multe luni în care a stat departe de cei dragi, şi au vrut să petreacă o săptămână împreună. Doar că planurile le-au fost date peste cap în foarte scurt timp. Fetiţa a început să se simtă rău şi a fost dusă la spital, în Braşov. Acolo, medicii şi-au dat seama că este vorba despre virusul gripei noi şi au internat-o pentru a-i putea administra tratamentul.

Ulterior, întrucât nu prezentau forme grave ale bolii, aceştia s-au întors la Constanţa şi, atât tatăl, cât şi fetiţa se simt bine.

Potrivit inspectorului şcolar general Elena Buhaiev, nu există absolut niciun pericol ca un alt copil să contracteze boala, deoarece eleva a plecat din Constanţa imediat după ce tatăl ei, bolnav, a ajuns în ţară. Aceasta nu a intrat în contact cu niciun coleg de şcoală, aşa că nu există posibilitatea să fi răspândit virusul şi la alţi copii.

Totuşi, chiar dacă fetiţa nu mai prezintă niciun simptom al gripei noi şi medicii au asigurat că este vindecată, va mai sta o săptămână acasă, pentru a se elimina orice risc de îmbolnăvire a altor copii. „Am rugat copilul să mai stea o săptămână acasă, chiar dacă medicii au asigurat că nu mai prezintă simptome", a precizat inspectorul Elena Buhaiev.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii