Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eleva Anda Ioana Georgescu a urcat pe podium alături de Camelia Potec

ro

10 Jun, 2011 01:16 6071 Marime text
DSC05527.jpgAnda Ioana Georgescu a terminat cu brio clasa a XI-a a Colegiului Tehnic Economic şi acum se pregăteşte pentru două concursuri sportive importante, la care va participa alături de sportivul Răzvan Florea

Cu toate că este elevă în clasa a XI-a, la profilul Automatizări, la Colegiul Tehnic Economic din Constanţa, Anda Beatris Ioana Georgescu este pasionată de înot. „Pentru că trăiesc în Constanţa, pe malul Mării Negre, la şapte ani m-am gândit să merg la Palatul Copiilor pentru a învăţa să înot. Dar ce a început din necesitatea de a învăţa s-a transformat în pasiune", ne-a povestit Anda. În anul 2007, adolescenta a obţinut titlul de campion naţional la înot şi a urcat pe podium alături de sportiva Camelia Potec.

DSC05528.jpg „Am reuşit să iau premiul I la juniori şi premiul III la seniori. Sunt mândră că am urcat pe podium alături de Camelia Potec, pe care o admir foarte mult", ne-a mai spus Anda Georgescu. În prezent, eleva se pregăteşte intens pentru două concursuri importante: unul dintre ele, triatlon pe nisip, va avea loc pe 11 iunie în Vama Veche, iar cel de-al doilea, Aqua Challenger, va fi pe 30 iulie. „La concursul Aqua Challenger particip pentru al doilea an. Anul trecut eram singura fată printre 15 concurenţi băieţi şi am ajuns la lina de finiş pe locul IV. Anul acesta sper să scot un timp mai bun: trebuie să înotăm 5.000 de metri în Marea Neagră. De asemenea, la ediţia din acest an a concursului Aqua Challenger va participa şi sportivul Răzvan Florea", ne-a mai dezvăluit Anda. Cu toate că vacanţa bate la uşă, tânăra sportivă va munci ca salvamar la Aqua Magic. „Anul trecut am fost salvamar şi am salvat 12 copii care erau să se înece. Şi în acest an voi lucra ca salvamar, pentru că îmi place să salvez oamenii. De asemenea, lucrez antrenor la Palatul Copiilor, unde învăţ copiii să înoate", a mai adăugat Anda. De altfel, ziua adolescentei este plină de activităţi: de dimineaţă la colegiu, apoi antrenamente atât la bazin, cât şi la sala de forţă, după care urmează munca în calitate de antrenor. „La început a fost foarte greu, mai ales când era mică. Acum mă mândresc cu Anda. Are acasă peste 100 de medalii şi diplome, învaţă bine... Ce-şi mai poate dori un părinte?", a concluzionat mama Andei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii