Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

El, inculpat în Dosarul Retrocedărilor. Firma, abonată la bani publici Ceacîreanu nu mai este acţionar majoritar la Marca Telecom

ro

19 Aug, 2014 00:00 3981 Marime text
La Adunarea Generală a Asociaţiilor societăţii Marca Telecom SRL din 12 mai, asociaţii Mihai-Sergiu Ceacîreanu (care deţine 1.375 de părţi sociale, reprezentând 68,75% din capitalul social), Claudia-Daniela Puscaru (care deţine 20 de părţi sociale, reprezentând 12,5% din capitalul social), şi Matei Puscaru (care deţine 375 de părţi sociale, reprezentând 18,75 % din capitalul societăţii) au decis, printre altele, cesionarea unui număr de 1.000 de părţi sociale, reprezentând 50% din capitalul social, deţinute de Mihai-Sergiu Ceacîreanu, către Daniela-Maria Ceacîreanu.
 
Ca urmare a cesionării, Mihai-Sergiu Ceacîreanu va deţine 375 de părţi sociale, ceea ce reprezintă 18,75% din capitalul social. De asemenea, Claudia-Daniela Puscaru va cesiona către Daniela- Maria Ceacîreanu 250 de părţi sociale, ceea ce reprezintă 12,5% din capitalul social. Nu în ultimul rând, şi Matei Puscaru a cesionat către Daniela-Maria Ceacîreanu 375 de părţi sociale, ceea ce reprezintă 18,75% din capitalul social. În urma cesiunii, Daniela-Maria Ceacîreanu va deţine 1.625 de părţi sociale, cu o cotă de beneficii şi pierderi de 81,25%, iar Mihai-Sergiu Ceacâreanu - 375 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 18,75% din capitalul social. De asemenea, a fost revocat din funcţia de administrator Mihai-Sergiu Ceacîreanu şi numită Daniela-Maria Ceacîreanu.

Judeţul Constanţa i-a dat de lucru firmei Marca Telecom

La începutul lunii ianuarie 2014, pe SEAP a fost publicat anunţul de atribuire referitor la contractul de reabilitare a spaţiilor aferente etajelor superioare ale Policlinicii 2, autoritatea contractantă fiind judeţul Constanţa. Contractul, cu o valoare de 4.380.000 de lei, a fost atribuit firmei SC Marca Telecom SRL, în urma lansării procedurii cererii de ofertă. Aşa cum reiese din anunţul de atribuire, s-au primit trei oferte, iar cea a societăţii Marca Telecom SRL se pare că s-a încadrat în cerinţele criteriului de atribuire, fiind „cea mai avantajoasă din punct de vedere economic“. Din acelaşi document mai reiese că investiţiile propuse pentru reabilitarea ambulatoriului constau în reparaţii la interiorul clădirii, lucrări la instalaţiile sanitare, la instalaţiile electrice şi la instalaţiile termice. La sfârşitul anului 2012, SC Marca Telecom SRL declarase o cifră de afaceri de 9.556.641 de lei, un profit net de 386.344 de lei şi 40 de salariaţi. Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Mihai-Sergiu Ceacîreanu mai apare în SC Krater SRL, SC Noco Electra SRL şi SC Trinity Holding SRL, în calitate de asociat. Tot Mihai-Sergiu Ceacîreanu a fost şi unul dintre fondatorii firmei New Home Construct SA, firmă al cărei nume a apărut în Dosarul Retrocedărilor. Anul trecut, SC Marca Telecom SRL a mai obţinut un contract în valoare de 137.000 de lei, de la aceeaşi autoritate contractantă, respectiv Consiliul Judeţean Constanţa, pentru „dotări aferente proiectului Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2, cod SMIS 19364“. De asemenea, în 2012, firma a fost beneficiara unui alt contract derulat tot la Policlinica 2 Constanţa, care viza „execuţia lucrărilor de reparaţii capitale, recompartimentarea şi reorganizarea spaţiilor, utilaje şi echipamente tehnologice, amenajări de terenuri pentru proiectul Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2“. Valoarea contractului a fost, la acea vreme, de 6.780.349 de lei.

Nicuşor, Radu şi Mihai-Sergiu, „fraţi“ de retrocedări

Mihai-Sergiu Ceacîreanu este cunoscut publicului în special pentru prezenţa sa pe lista celor 37 de inculpaţi pe care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Mihai Ceacîreanu a fost trimis în judecată în calitate de cesionar cumpărător de drepturi succesorale, în calitate de persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. În calitate de persoană fizică, dar şi prin firma sa, New Home Construct SA, deţine, aşa cum arată comunicatul remis de DNA pe 28 octombrie 2008, unul dintre avantajele patrimoniale dobândite ilegal. Menţionăm că inculpaţi în acelaşi celebru dosar, alături de patronul SC Marca Telecom, sunt primarul Radu Mazăre şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii