Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecografia cerebrală, la Heka Hospital

ro

24 Feb, 2023 00:00 1582 Marime text
  • Copilul este examinat în condiții de confort
 
Ecografia cerebrală este o metoda imagistica sigura, non-invazivă, neiradiantă, nedureroasă, care utilizează ultrasunetele pentru a obține imagini ale parenchimului cerebral și arterelor cerebrale. De obicei, este utilizată la nou-născut și sugar, vârstă la care craniul nu este complet format, permițând abordul transfontanelar.
 
Doctorul Ungureanu Cireșica, medic specialist și coordonator al Departamentului de Imagistică Medicală și Radiologie Heka Hospital face mai multe precizări cu privire la procedura menționată.
 
Nu necesită pregatire special și nu are contraindicații. Ecografia cerebrală este un examen de rutină efectuat nou-născutului prematur pentru a depista patologia cerebrală asociată prematurității:
- evalueaza hidrocefalia;
- detectează sângerarea intracerebrală sau intraventriculară;
- evaluează anomaliile substanței albe periventriculare (leukomalacia);
- localizează o colecție intra-/extraparenchimatoasă sau o formațiune tumorală;
- evaluează anomaliile congenitale.
 
Examinarea necesită ecograf cu sondă dedicată. Copilul este examinat în condiții de confort, se aplică gel în zona de interes (fontanela) și se obțin imagini cu secțiuni cerebrale în toate planurile.
 
Examinarea poate dura până la 30 de minute, în funcție de patologie. La finalizarea examenului se elaborează un raport medical în care sunt detaliate toate structurile analizate.
 
Cei care doresc să își facă o programare pentru una din specializările enunțate mai sus, o pot face pe portalul https://www.hekahospital.com/contact/, unde se poate completa un formular online deservit programărilor online.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii