Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipajele SMURD din cadrul ISU Dobrogea predau cursuri de prim ajutor de bază jandarmilor din cadrul IJJ Constanța (GALERIE FOTO)

ro

17 Feb, 2023 12:52 1146 Marime text
Sursa foto: Facebook/ISU ConstanțaPrimele minute după o tragedie sunt esențiale în salvarea unei vieți, iar cunoștințele minime legate de acordarea primului ajutor pot face diferența dintre viață și moarte. Este și motivul pentru care echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța predau cursuri de prim ajutor de bază colegilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihail Koghălniceanu“.

Potrivit ISU Constanța, în cadrul acestui modul care cuprinde 16 de ore de curs, jandarmii capătă noțiuni de bază despre resuscitarea cardio-pulmonară a adultului, copilului și sugarului, gestionarea hemoragiilor precum și despre alte tehnici de prim ajutor în situații speciale în resuscitare. Până în prezent, au fost instruiți 92 din cei 160 jandarmi planificați până la data de 1 martie 2023.

„Aceste activități fac parte din Planul de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne pentru acordarea primului ajutor.
În decursul a patru luni, au fost instruiți 355 jandarmi și polițiști constănțeni“ - au mai precizat reprezentanții ISU Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii