Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ea e Miss Diaspora 2010 (galerie foto)

ro

16 Aug, 2010 15:59 3728 Marime text

miss_diaspora_eng.jpgTrofeul Miss Diaspora 2010 a „plecat", anul acesta, către Italia. Tatiana Răducanu, una dintre cele trei reprezentante ale Italiei la concursul Miss Diaspora 2010, a reuşit să convingă juriul că merită să ia titlul de cea mai frumosă ro

Cea de a X-a ediţie a Miss Diaspora, eveniment organizat de Asociaţia Pro Familia şi Hotel „Paradiso", a fost una „în exil", după cum s-a exprimat prezentatoarea manifestării, Lavinia Şandru. Aceasta a făcut referire la faptul că Festivalul „Callatis" a părăsit scena-scoică, pe care s-au derulat cele zece ediţii de până acum, fiind înlocuit de Festivalul „Mangalia" al Luminiţei Anghel. Juriul concursului de frumuseţe de la Mangalia a fost format din deputatul Diasporei, William Brânză, prefectul Claudiu Palaz, soprana Felicia Filip şi soţul acesteia, Cristian Mihăilescu, director al Operei din Braşov, alături de patronul Hotelului „Paradiso", Virgil Stancu, de creatorul trofeului „Miss Diaspora", Marian Alecu şi Annmari Dancs.

Cele 23 de tinere din 17 comunităţi româneşti de peste graniţă au avut de trecut o serie de probe de foc: concurs de dansuri populare, un concurs de aptitudini (din care nu au lipsit Pippi Longstocking şi ursuleţul său, precum şi pictura „pe apă"), precum şi un show al rochiilor de seară. În premieră, miss-ele au avut de prezentat, în 30 de secunde, proba „proiectului pentru România": au avut de conceput şi de „construit" un proiect menit să facă cunoscută ţara noastră în regiunile de unde provin.

Astfel, spectatorii au putut să afle că România ar trebui să deţină o revistă distribuită pe tot globul, prin care ţara să fie promovată, să fie organizate echipe de voluntari care să facă o curăţenie generală pe străzile româneşti, să fie înfiinţate aziluri şi adăposturi pentru „o bătrâneţe mai frumoasă", dar şi ideea practică, care se pare că „doare" enorm comunitatea de români din Italia, de a înfiinţa mai multe consulate. Nu au lipsit nici ideile năstruşnice de înfiinţare a unor „incubatoare tehnologice de afaceri" sau identificarea prin radio frecvenţă a românilor de peste graniţă.

Vrea să „spele" imaginea proastă a românilor în Italia

După dezbateri, juriul a acordat un premiu special Gianinei Carmen Leana, în timp ce "miss"-ele au acordat, la rândul lor, un premiu propriu reprezentantei Turciai, Selina Imre. Premiul al III-lea a fost primit de Miss SUA, Oana Borcoman, iar premiul al II-lea Dianei Botnaru (care a primit şi titlul "Miss Paradiso" şi un inel cu diamante, urmând să fie imaginea complexului cu acelaşi nume timp de un an). Câştigătoarea Trofeului "Miss Diaspora" 2010 a fost acordat Tatianei Răducanu, din Italia.

„Visul meu este acela de a îmbunătăţi imaginea comunităţii româneşti din Italia, grav afectată în ultima perioadă din cauza unor evenimente minore mediatizate excesiv în presa din Peninsulă. Românii din Italia muncesc din greu şi aş dori să fie apreciaţi la adevarata lor valoare", declara, pe site-ul missdiaspora.ro Tatiana Răducanu, la începutul concursului.. mâncă stabilită peste hotare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii