Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E-Distribuţie Dobrogea Încep lucrările de relocare a rețelelor electrice pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre, la Brăila

ro

03 Nov, 2021 12:35 1405 Marime text
  • E-Distribuţie Dobrogea anunță că începe, săptămâna aceasta, lucrările de relocare a rețelelor de medie tensiune din zona Smârdan - Măcin.
  • Acestea vor fi efectuate pentru a permite realizarea unui drum național proiectat pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila.
Reprezentanții E-Distribuție Dobrogea informează că lucrările vor fi finalizate până în primăvara anului 2020. 

Traseul pentru reteaua de medie tensiune a fost re-proiectat pentru a facilita construirea noului drum de acces de pe malul dobrogean către noul pod suspendat peste Dunăre, ce va fluidiza traficul dinspre Brăila spre Măcin.
 
Proiectul constă într-o supratraversare (construirea retelei peste noul drum național) și două relocări ale liniei de medie tensiune existente, urmând să fie postați 19 stâlpi de medie tensiune, 2 stâlpi de înaltă tensiune, cu un traseu în lungime de 3,5 km de rețea de medie tensiune.
 
În Dobrogea, E-Distribuție are planificate, în 2021, investiții de 176 de milioane de lei în modernizarea și digitalizarea rețelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente. 
 
Rețelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuție numără peste 131.000 de kilometri, 286 stații de transformare și 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie și joasă tensiune.

Sursă foto: E-Distribuție Dobrogea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii