Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După modelul Rambo II, într-un minister PNL Pesedistul Valentin Preda s-a întors secretar de stat în Ministerul Transporturilor

ro

16 Jan, 2013 22:24 2993 Marime text
valentin_preda_-_Valentin_Preda_2.jpgSocial democratul Valentin Preda a revenit în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de secretar de stat, post pe care l-a ocupat şi până la finalul anului trecut, atunci când a fost eliberat din funcţie, decizie care a fost publicată în Monitorul Oficial al României din 3 ianuarie.

Ieri, însă, Preda, omul de încredere al PSD Constanţa şi al primarului Radu Mazăre, a fost numit, pentru a doua oară consecutiv în decursul a doar câteva luni, într-o funcţie de importanţă strategică pentru social democraţii constănţeni. Şi asta pentru că PSD Constanţa intenţionează ca, printr-o serie de proiecte de lege iniţiate de parlamentarii săi fideli, să preia pachetul majoritar de acţiuni de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, dar şi Herghelia Mangalia. Decizia cu nr. 53 a fost publicată în Monitorul Oficial al României (nr. 36, pag. 4).

Paradoxal, Ministerul Transporturilor este condus de liberalul Relu Fenechiu şi ar fi fost de aşteptat ca funcţia de secretar de stat să revină tot unui liberal. În această ordine de idei, pentru funcţia mai sus menţionată a fost vehiculat, deloc întâmplător, numele liberalului Constantin Matei, fostul director al CNAPMC şi al Autorităţii Navale Române. Numirea acestuia nu s-a concretizat însă, Matei prinzând doar un post de subsecretar de stat în acelaşi minister.

Valentin Preda a confirmat, ieri, numirea sa un funcţie. Rămâne de văzut care vor fi, în continuare, obiectivele sale în Ministerul Transporturilor, având în vedere faptul că liderul său pe linie de partid, Radu Mazăre, a declarat cu ocazia numirii sale din vara anului trecut, că are mai multe sarcini. „Noi am mai încercat să facem asta. Din păcate, n-a ieşit. De data asta, va ieşi. Este una dintre principalele sarcini ale secretarului de stat (n. r. - Valentin Răducu Preda) în ceea ce priveşte Constanţa: să terminăm această lucrare", afirma la momentul respectiv primarul Mazăre, referindu-se la Portul IPMC, care a fost transferat la Ministerul Transporturilor.

Cel mai probabil, prioritatea zero a lui Preda va rămâne situaţia Portului Constanţa, pe care PSD vrea să-l ia sub „umbrela" sa. Surse bine informate susţin că printre atribuţiile lui Valentin Preda nu va intra şi transportul naval.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii