Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:45 18 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul morţii. Tras la indigo. În 2014, de Sfânta Maria, au murit acolo două fete şi o femeie. Acum câteva zile, trei constănţeni

ro

27 Sep, 2018 00:00 788 Marime text
„Drumul morţii”, DN 2/E85, cu direcţia către mare, care a făcut o serie de victime în ultimele zile, este unul care, de-a lungul timpului ne-a adus numai tragedii rutiere.
 
Pe lângă vieţile curmate acum câteva zile, în urma coliziunilor frontale sau a unor depăşiri neregulamentare, în fiecare an, 70 de persoane îşi pierd viaţa pe acest drum al morţii.
 
În august 2014, în zi de sărbătoare, de Sfânta Maria, şase persoane, cu maşini înmatriculate în Oneşti şi Brăila au murit pe drumul care face legătura dintre Moldova, Bucureşti şi Constanţa, DN 2/E85 din judeţul Vrancea. Două autoturisme au fost implicate în acel accident foarte violent, la ieşirea din municipiul Adjud. Printre victimele acestui accident au fost şi două fete în vârstă de 9, şi respectiv 12 ani, şi o femeie de 39 de ani.
 
Amintim faptul că în data de data de 23 septembrie a fost confirmat decesul a şase persoane, în urma unui impact puternic, iar printre victime a fost şi o fată de doar 13 ani, împreună cu părinţii acesteia, care au murit în urma coliziunii dintre două maşini, un autoturism înmatriculat în Constanţa şi un vehicul înmatriculat în Bacău.
 
Asociaţia Pro Infrastructura a iniţiat un proiect pentru modificarea acestui drum, prin mărirea lăţimii acestuia. Iniţiativa ar salva mai multe vieţi prin faptul că se va putea circula regulamentar, cu viteză în limitele legale şi fără ca şoferii să fie nevoiţi să depăşească pe contrasens fără să se asigure. 
 
Această soluţie ar fi, conform Asociaţiei Pro Infrastructura, destul de simplă şi uşor de realizat deoarece se poate pune în practică prin transformarea acestui drum într-unul cu profil 2+1, cu lăţimea de 13 metri.

Sursa foto: Ziarul de Vrancea
 
Citeşte şi:
 
Trei constănţeni, morţi într-un accident, acum câteva zile. Soluţie propusă pentru „drumul morţii“

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii