Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:48 28 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul dintre Poarta 7 și Poarta 9 va avea patru benzi. Ce alte modificări are în plan C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța

ro

29 Aug, 2020 00:00 1826 Marime text
  • C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța extinde la patru benzi a drumului dintre Poarta 7 și Poarta 9
C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, Incinta Port Constanta, Gara Maritimă, județul Constanța, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: Extinderea la patru benzi a drumului dintre Poarta 7 și joncțiunea obiectivului Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 și Poarta 8 spre zona de nord a portului Constanța, amplasat în municipiul Constanța și comuna Agigea, sat Agigea - intravilan și extravilan, județul Constanța.
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanța din municipiul Constanța, str. Unirii nr. 23 și la sediul C.N. A.P.M. S.A. în municipiul Constanța, Incinta Port Constanța, Gara Maritimă, județul Constanța, în zilele de luni - vineri, între orele 8-16.
Amintim că Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa, la început de august, publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru un proeict depus la instituție de către Compania Națională Adminsitrația Porturilor Maritime Constanța.
Este vorba de proiectul „Drum Poarta 7-Poarta 9, îmbrăcăminte cu asfalt și organizare de șantier”, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, Incinta Port Constanța-drum P7-P8, județul Constanța.
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mun. Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la C.N. Administrația Porturilor Maritime. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta.
Nu este prima oară când APM Constanța solicită aviz de mediu pentru efectuarea de lucrări pe drumul menționat mai sus.
În 2018, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa solicita de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa aviz de mediu pentru realizarea proiectului „Reabilitare drum Poarta 7 - Poarta 9, îmbrăcăminte cu asfalt şi organizare de şantier“.
Amplasamentul drumului ce urma a fi realizat se afla în incinta Portului Constanţa. Lucrările s-au realizat pe drumul de acces al vehiculelor dintre Poarta 7 şi Poarta 9, zonă în care terenul este în administrarea CN APM SA Constanţa, şi au constat în modernizarea acestuia prin realizarea unui sistem rutier nerigid, prin intervenţia asupra stratului de bază şi racordarea cu celelalte drumuri cu care se intersectează. Modernizarea drumului de acces al vehiculelor între Poarta 7 şi Poarta 9, drum industrial de incintă de interes naţional din cadrul Portului Constanţa, venea în întâmpinarea necesităţii autorităţii contractante de a avea trasee civilizate pe care se poate desfăşura traficul auto.
Înainte de intervenția din 2018, drumul în cauză era realizat din piatră spartă, are o lungime de 3.448,00 m şi era amplasat în incinta Portului Constanţa, făcând legătura între Poarta 7 şi Poarta 9. Acesta eraîmpărţit pe 3 tronsoane:
- tronson I - cu lăţimea de 4.00 m între Km 0+000 ÷ 0+860 (Poarta 7 - Bretea Poarta 8);
- tronson II - cu lăţimea de 7.00 m între Km 0+860 ÷ 2+000 (Bretea Poarta 8 - Trecere la nivel CF);
- tronson III - cu lăţimea de 7.00 m între Km 2+000 ÷ 3+448 (Trecere la nivel CF - Poarta 9);
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii