Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două penitenciare vor fi construite în România. Unde vor fi ridicate și ce capacitate vor avea

ro

25 Mar, 2022 07:51 1642 Marime text
Închisoare. Foto: pexelsAdministrația Națională a Penitenciarelor anunță că dezvoltarea infrastructurii aferente custodierii persoanelor private de libertate, în condiții de siguranță, reprezintă una dintre responsabilitățile principale ale sistemului administrației penitenciare, în vederea asigurării unui climat care să respecte drepturile persoanelor private de libertate, precum și premisele favorabile pentru facilitarea procesului de reintegrare socială.

„În vederea realizării obiectivelor prevăzute de Acordul - cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, contractat prin Legea nr. 90/2020, în perioada 23-25 martie 2022, a avut loc o Misiune de monitorizare tehnică în România, efectuată de către experții Băncii, ocazie cu care reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au prezentat stadiul actual privind implementarea demersurilor aferente procesului de înființare a penitenciarelor Berceni şi Unguriu. Ca urmare a elementelor de progres expuse, reprezentanții Băncii au exprimat aprecierea față de evoluția și perspectivele implementării proiectului de către sistemul penitenciar din România. Aceste demersuri prezintă relevanță inclusiv din perspectiva implementării măsurilor subscrise Planului de acțiune pentru perioada 2020-2025, elaborat în vederea executării hotărârii-pilot Rezmiveş și alții împotriva României, precum și a hotărârilor pronunțate în grupul de cauze Bragadireanu împotriva României“ - au precizat reprezentanții ANP.

 
Ca parte a calendarului de implementare a proiectului din Acordul-cadru de împrumut, în data de 23.03.2022, a fost încheiat, de către Administrația Națională a Penitenciarelor, contractul de achiziție publică, „Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, Penitenciar P47 BERCENI - Penitenciar 1000 de locuri cu regim maximă siguranță şi închis, jud. Prahova”, cu o asociere de operatori economici, reprezentată prin Liderul de Asociere „S.C. ELECTROPROIECT S.A.”.

„În acest sens, pentru prestarea serviciilor de proiectare în condiții corespunzătoare, conform contractului încheiat, în perioada 28 martie – 01 aprilie 2022, va avea loc, la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor, prima întâlnire de lucru cu reprezentanții Liderului de Asociere „S.C. ELECTROPROIECT S.A”, context în care aceștia vor prezenta planul de lucru privind elaborarea proiectului tehnic și calendarul eșalonat al activităților.
 
Precizăm că Acordul - cadru de împrumut, în valoare de 177 milioane euro, a fost acordat în vederea sprijinirii proiectului privind modernizarea infrastructurii judiciare în România și presupune crearea a 1.900 de locuri noi de detenție, prin construirea și înființarea a două noi penitenciare, respectiv Penitenciarul Berceni, cu o capacitate de 1.000 locuri de cazare, și Penitenciarul Unguriu, cu o capacitate de 900 locuri de cazare“ - au mai precizat reprezentanții ANP.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii