Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:11 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două familii de sirieni, depistate în apropierea frontierei cu Ungaria

ro

13 Jan, 2020 17:16 692 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș - judeţul Bihor au depistat, într-un autoturism care circula în regim de taxi, șase cetăţeni străini din  Siria, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenția de a trece ilegal frontiera în statul vecin.  

În data de 12.01.2020, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș - I.T.P.F. Oradea, aflaţi în misiune pe comunicația Borș-Santău Mic, au depistat la aproximativ 400 m de linia de frontieră, într-un autoturism care circula în regim de taxi, șase cetăţeni străini, doi bărbați, două femei și doi minori.

Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză  formează două familii de cetăţeni din Siria, adulții având vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, iar cei 2 minori fiind în vârstă de un an, respectiv un an și șase luni.

La cercetări, cetăţeni străini au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii străini, iar pentru șofer de trafic de migranți. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Revenim cu mențiunea că, „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)”.

Astfel, recomandăm persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţenii străini le solicită astfel de servicii.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?

Comentarii