Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru că luat paracetamol, un șofer s-a ales cu dosar penal. Ce spun autoritățile

ro

28 Nov, 2019 13:26 2353 Marime text

Un şofer de 25 de ani, din Târgu-Jiu, s-a ales cu dosar penal pentru că a luat paracetamol, scrie observator.tv. 

După patru luni de când a fost testat cu DrugTest, iar rezultatul a fost pozitiv, tânărul a reuşit să demonstreze că este nevinovat şi că s-a comis o greşeală.

Poliţiştii gorjeni au anunţat că, deşi rezultatul aparatului a fost pozitiv, în analizele făcute de INML nu au fost identificate subsanţe psihoactive, ci doar Paracetamol şi metaboliţi.

"În urma informației publicate pe site-ul IPJ Gorj, la data de 22 iulie a.c., referitoare la un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care, în noaptea de 19/20 iulie a.c., a ieșit pozitiv în urma testării cu aparatul Drugtest, facem precizarea că analizele efectuate de INML ”Mina Minovici” București, nu au identificat substanțe psihoactive (droguri bazice), ci doar paracetamol și metaboliți. 

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", a anunţat IPJ Gorj, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.


În luna iulie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgu-Jiu declarau că au identificat, în trafic, un tânăr de 25 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevradul Constantin Brâncuși, din localitate, „aflându-se sub influența substanțelor psihoactive, fapt rezultat în urma testării cu aparatul Drug Test”.

Atunci s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

"În noaptea de 19/20 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Târgu Jiu au identificat în trafic un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevradul Constantin Brâncuși, din localitate, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive, fapt rezultat în urma testării cu aparatul Drug Test.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe", se arăta în comunicatul IPJ Gorj, pe 22 iulie.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii