Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorin Recean, propus de preşedintele Maia Sandu pentru funcţia de premier al Republicii Moldova (VIDEO)

ro

11 Feb, 2023 09:59 972 Marime text
Dorin Recean. Foto: Facebook/Maia Sandu Președinte 2020Secretarul general al Consiliului Suprem de Securitate, Dorin Recean, a fost propus vineri de preşedintele Maia Sandu pentru funcţia de premier al Republicii Moldova. 

„Vom purcede imediat la acțiuni pe trei dimensiuni. Prima este ordinea și disciplina din instituții. Instituțiile trebuie să deservească cetățenii, să deservească mediul de afaceri. Da, există rezistență, dar o vom depăși.
A doua dimensiune de intervenție rapidă este să avem o nouă viață pentru economie. Aceasta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile, în special pentru investiții în mediul de afaceri, domeniul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Aceasta este calea pentru a avea locuri de muncă, salarii mai mari și să creăm bunăstare pentru fiecare dintre noi.
A treia dimensiune este pacea și stabilitatea. Trebuie să conștientizăm că, de la al II-lea Război Mondial încoace, suntem în cel mai înalt risc de provocări. Prin urmare avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate, în așa fel ca toată lumea să se simtă în siguranță. Dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. Trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislației, să implementăm toate condiționalitățile, dar atent - nu pentru a bifa, ci pentru că aceasta este modalitatea de a asigura securitatea în țară“ - a declarat Dorin Recean în momentul în care a fost făcut anunțul oficial. 


Reamintim că fostul premier al Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și-a anunțat ieri demisia din funcție. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii