Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în muzica populară. Îndrăgita interpretă a cântat la Orchestra „Brâuleţul” din Constanţa

ro

20 Dec, 2020 07:05 3558 Marime text
  • Sonia Vlaicovici, una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică populară din Banat, s-a stins din viață. Artista avea 75 de ani.
 
Sonia Vlaicovici a fost o interpretă a romanței și cântecului tradițional bănățean.

Faimoasa artistă s-a născut la 7 iunie 1945, în Timişoara. Pregătirea şcolară a cuprins 12 clase la Liceul de Muzică din municipiul de pe Bega, unde a studiat canto clasic cu profesoara Marieta Grebenişan. 

Activitatea de solistă vocală a început-o în anul 1960, în cadrul Clubului ,,1 Mai” şi la Clubul CFR din localitate. Cu glasul ei plăcut şi având un repertoriu bogat, Sonia Vlaicovici a devenit o autentică interpretă a cântecelor timişene, avându-i ca primi îndrumători pe profesorii Petre Iacobescu şi Ion Odrobot, din Timişoara.

În drumul ei spre afirmare a poposit la Orchestra „Brâuleţul” din Constanţa condusă de cântăreţul Dan Moisescu, fiind apreciată îndeosebi pentru interpretarea romanţelor.

Dorul de casă era mult prea mare, iar Ansamblul „Doina Banatului” din Caransebeş i-a dat prilejul să se apropie de Banat.

În urma unui concurs, Sonia Vlaicovici a ajuns membră a acestei prestigioase formaţii alături de care a cunoscut interpreţi de prim rang din întreaga ţară, scrie radiotimisoara.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii