Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în marină Contraamiralul de flotilă în retragere, Eugen Ispas, a decedat

ro

20 Jan, 2024 16:52 2485 Marime text


Sursa foto: Facebook/ Nava școală Mircea


 
  • Contraamiralul de flotilă în retragere Eugen Ispas, comandantul navei școală MIRCEA între anii 1973-1977, a trecut în neființă.
 
Nava școală MIRCEA a transmis un mesaj de rămas bun pentru cel care a fost comandantul navei, contraamiralul în retragere Eugen Ispas.
 

„Cu tristețe în suflet vă anunțăm faptul că, contraamiralul de flotilă în retragere Eugen Ispas, comandantul navei școală MIRCEA între anii 1973-1977, a trecut în neființă”, este postat pe pagina de Facebook a navei școală Mircea.
 

Născut pe 23 iulie 1934, la Tulcea, ofițerul Eugen Ispas a avut o ilustră carieră în marina română, acesta scriind unele dintre cele mai importante file de istorie pentru nava-școală MIRCEA. Sub comanda sa, velierul a executat pentru prima dată în istoria sa, traversada Oceanului Atlantic, în vederea participării la manifestările prilejuite de sărbătorirea bicentenarului Statelor Unite ale Americii, potrivit sursei.
 

„Figură sobră, marinar desăvârșit și mentor pentru generații întregi, amiralul Eugen ISPAS va rămâne veșnic în istoria navei-școală MIRCEA și în amintirea celor care au avut onoarea să îl cunoască”, mai arată mesajul.

 
Funeraliile vor avea loc mâine, începând cu ora 14.00, la Capela Cimitirului Central din Constanța.
 
 
 Citește și
Cunoscut om de afaceri din Constanța în doliu, după decesul mamei sale
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii