Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi pacienți din Bistrița au murit de gripă, în ultimele 24 de ore

ro

05 Jan, 2024 16:42 785 Marime text
Sursa foto: Pixabay


 
  • Doi pacienţi internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi confirmaţi cu gripă au decedat în ultimele 24 de ore, unul având 34 de ani, iar celălalt 41 de ani, potrivit datelor comunicate vineri de către purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Camelia Strungari, relatează Agerpres.

Un alt deces, al unui pacient octogenar infectat cu virusul gripal, s-a produs în ziua de Crăciun.

„În decembrie, a fost un deces, 82 de ani avea bărbatul, decedat în 25 decembrie, confirmat cu gripă tip A. Următorul deces, la un bărbat de 34 de ani, decedat în 4 ianuarie, cu gripă tip B. Decesul de astăzi, un bărbat de 41 de ani, confirmat cu gripă tip A. Toţi aveau comorbidităţi", a precizat Strungari.


În ceea ce priveşte decesele din ultimele 24 de ore, bărbatul de 34 de ani era pacient oncologic, iar cel de 41 de ani era un caz social, diagnosticat cu o boală cronică de rinichi şi etilism.

Purtătorul de cuvânt al SCJU a declarat că, de la începutul lunii decembrie 2023 şi până la această dată, la spitalul din Bistriţa au fost internaţi 16 pacienţi cu gripă, din care şapte copii cu vârste cuprinse între şapte luni şi opt ani.

Cea mai recentă informare făcută de Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud arată că, în ultima săptămână din anul trecut, adică în intervalul 25 - 31 decembrie, au fost raportate 32 de cazuri de gripă, din care nouă au necesitat spitalizarea.

Citește și
Constanța, în topul județelor unde au fost raportate mai multe cazuri de gripă. Un nou deces, la nivel național
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii