Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Dobrogea, sub cod galben de vreme rea! Cum se circulă pe drumurile din județele Constanța și Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

28 Jan, 2023 08:14 2184 Marime text
Autostrada A2. Foto: DRDP ConstanțaDobrogea se află sub avertizare cod galben de ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului până în mâine la ora 10.00. 

Potrivit ANM, , în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general între 25 şi 40 litri/mp. 

În cursul nopții, D.R.D.P. Constanța a patrulat și a acționat cu 107 autoutilaje și a răspândit 678 tone de sare și 5000 litri de clorură de calciu pe drumurile naționale din județele Constanța, Călărași, Brăila, Tulcea, Ialomița și pe autostrăzile A2 și A4.

Conform reprezentanților DRDP Constnața, șla ora 5, carosabilul era umed pe Autostrăzile A2 și A4 și pe drumurile naționale din județele Constanța, Călărași și parțial umed, în județele Ialomița, Brăila și Tulcea unde sunt și sectoare cu zăpadă frământată.

„Reamintim participanților la trafic că, până duminică, 29 ianuarie 2023, ora 10, în Dobrogea și Muntenia, suntem sub incidența unui cod galben de precipitații care vor fi mai întâi sub formă de ploaie, transformându-se apoi în lapoviță și ninsoare, cu intensificări ale vântului ce vor viscoli ninsoarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție și prudență și să porniți la drum numai dacă aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă!“ - au mai precizat reprezentanții DRDP Constanța



UPDATE: ora 8.15

Potrivit RAJDP Constanța, în partea de vest a judetului sunt precipitatii sub formă de ninsoare și rafale de vânt.

„Echipele RAJDP au acționat cu material antiderapant încă din cursul nopții.  Se  acționează și la această oră și se va acționa și pe timpul zilei pentru a menține drumurile practicabile pe toate sectoarele. Pe toate drumurile judetene se circula acum în condiții de iarnă. Recomandăm participanților la trafic să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și să nu se deplaseze decât dacă mașinile sunt pregătite pentru sezonul rece“ - au precizat reprezentanții RAJDP Constanța.

Se acționează în zona localităților Seimeni,Rasova,Dunarea,Aliman,Tortomanu,Silistea,Targusor din județul Constanța. 

Sursa foto: DRDP Constanța și RAJDP Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii