Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea Grup a ieşit de sub incidenţa legii insolvenţei. Ce proiecte are

ro

18 Sep, 2017 00:00 4144 Marime text
Dobrogea Grup din Constanţa, unul dintre cei mai mari jucători din industria de morărit şi panificaţie, cu afaceri de circa 35 de milioane de euro în 2016, a încheiat, la jumătatea acestui an, procesul de reorganizare derulat în perioada 2013-2017 şi a ieşit de sub incidenţa legii insolvenţei.
 
Potrivit unui studiu realizat de compania de analiză şi risc Coface, Dobrogea Grup este una dintre puţinele firme din România care au ieşit din insolvenţă, în contextul în care doar 2% din totalul societăţilor aflate în această situaţie se reorganizează cu succes.
 
Fotini Teodorescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Dobrogea Grup, a prezentat, pentru presa centrală de specialitate, măsurile luate de companie pentru a ieşi din insolvenţă: vânzarea activelor non-core, reducerea costurilor, identificarea de noi pieţe de export şi lansarea de noi produse.
 
„Planul de reorganizare a fost structurat pe doi piloni de rezistenţă, rezultatele din activitatea operaţională şi valorificarea unor active non-core. Câteva dintre măsurile implementate pentru restructurarea businessului şi, implicit, a costurilor au fost lansarea de produse noi sub brandurile de notorietate ale firmei, pătrunderea pe noi pieţe la export, astfel că astăzi peste 6% din cifra de afaceri reprezintă exporturile, restructurarea costurilor prin externalizarea unor activităţi, dezvoltarea de parteneriate contractuale pentru achiziţia de grâu, dar şi alte măsuri“, a declarat Fotini Teodorescu.
 
Totodată, pe pagina oficială a societăţii se arată că, între anii 2013 şi 2017, compania a parcurs o perioadă de reorganizare şi restructurare judiciară a activităţii pe bază de plan, în baza cererii proprii depuse la Tribunalul Constanţa, menţinându-şi dreptul de conducere şi administrare şi sub supravegherea administratorului judiciar. Planul de reorganizare şi restructurare, aprobat de adunarea creditorilor şi confirmat de judecătorul sindic, a fost parcurs în condiţii bune. Astfel, în iunie 2017 s-a încheiat procedura de reorganizare, iar compania a fost reintegrată în circuitul economic, ca o societate funcţionând în baza Legii nr. 31/1990.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii