Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dmytro Kuleba Dunărea va deveni un punct strategic de legătură între Ucraina și restul Europei. Comerțul pe Dunăre, revitalizat (VIDEO)

ro

22 Apr, 2022 14:05 1326 Marime text
Dmytro Kuleba, foto: captură video Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a explicat, în cadrul conferinței de presă susținută la București, vineri, 22 aprilie, că noua strategie a Ucrainei este să „resusciteze” comerțul pe Dunăre, având în vedere faptul că Rusia blochează accesul la Marea Neagră și la Marea Azov.
 

„Nimeni nu vorbește despre asta, dar suntem pe cale vedem o renaștere a fluviului Dunărea. Faptul că Rusia blochează comerțul maritim, ne face să căutăm soluții alternative.

Portul Constanța este foarte important și mulțumim României pentru mobilizare, dar oportunitatea care se află în fața noastră este fluviul Dunărea, este șansa fluviului să devină mai profitabil economic. Vom acorda foarte multă atenție fluviului Dunărea și a legăturii pe care acesta o poate asigura cu țările din Europa”, a explicat ministrul ucrainean. 





Ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, a reiterat importanța extinderii capacității Portului Constanța pentru a asigura transportul cerealelor din Ucraina.  
 

„Am discutat aceste aspecte, dar nu am intrat în foarte multe detalii. Ceea ce este important este că România vrea să se implice activ în reconstrucția Ucrainei. Faptul că suntem vecini ai Ucrainei reprezintă un atuu în sensul contribuției noastre. În funcție de solicitările concrete ale Ucrainei noi ne putem adapta. 

În ceea ce privește transporturile, noi am luat măsuri pentru a ajuta transporturile din Ucraina. De asemenea, am luat măsuri pentru a extinde capacitatea Portului Constanța. Este nevoie de aceste legături pentru mult căutatele cereale din Ucraina.”, a spus Bogdan Aurescu.


Ministrul Dmytro Kuleba a afirmat că Dunărea va deveni un punct strategic de legătură între Ucraina și restul Europei. 

video: Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii