Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:19 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul comercial Gabriel Vişan a primit o sinecură de la Chimpex? Se sparge gaşca la Administraţia Porturilor Maritime

ro

23 Nov, 2015 00:00 3870 Marime text


George Gabriel Vişan a fost director comercial la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa până în urmă cu aproximativ o lună. El este membru al PSD din noiembrie 2003 şi conduce organizaţia municipală de tineret a PSD Constanţa. În 2008, a candidat pentru un loc la Camera Deputaţilor în Colegiul 4, fără succes. De asemenea, George Vişan este vicepreşedinte în organizaţia judeţeană a PSD şi consilier local. Cu un astfel de CV, este clar că funcţia de la port a obţinut-o pe recomandările de la partid.
 
De curând, George Vişan şi-a dat demisia din funcţia de director comercial al CN APMC. Nu ştim ce l-a determinat pe fostul director să ia această decizie, dar contextul este interesant. Această mişcare a directorului Vişan apare pe fondul blocajului negocierii contractelor de închiriere dintre agenţii economici din port şi Administraţia Porturilor. Apreciat probabil pentru activitatea în funcţia de director comercial al CN APMC, George Vişan a primit o ofertă pentru aceeaşi funcţie la Chimpex, companie care-şi desfăşoară activitatea tot în port. Nu ştim cum şi-a ales momentul schimbării George Vişan, dar este cert că, exact înainte de plecarea sa de la CN APMC, Chimpex a semnat contractul de închiriere şi a primit şi autorizaţia de construire a unui siloz pentru un terminal de cereale în Portul Constanţa. Probabil că directorul general Valeriu Ionescu, care a supravegheat negocierea, nu a ştiut de propunerea făcută de cei de la Chimpex subordonatului său. Acum, odată cu venirea guvernului de tehnocraţi al lui Dacian Cioloş şi cu schimbarea ministrului Transporturilor, o parte a conducerii CN APMC se gândeşte la noi oportunităţi. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii