Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri de risc și mare risc, arme, ridicate în urma unei acțiuni DIICOT (galerie foto+video)

ro

28 Nov, 2019 13:52 2027 Marime text

La data de 28.11.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B.S.V., în vârstă de 37 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 27.11.2019, în jurul orelor 09:30, organele de poliție rutieră, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit un autoturism, pe Şoseaua de Centură a municipiului Bucureşti, respectiv la intersecţia DN3 cu DNCB, județul Ilfov, condus de către inculpatul B.S.V.

În urma efectuării controlului asupra autoturismului, organele de poliţie au găsit în portbagajul autoturismului cantitatea totală de 25 kilograme cannabis, 1,5 kilograme heroină, 37 grame cocaină.

Ulterior, în aceeași zi, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Ilfov au organizat o acțiune de prindere în flagrant pe raza orașului Voluntari, fiind oprit un autoturism în care se afla inculpata R.M.E., concubina inculpatului B.S.V., și alte 2 persoane. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost găsite 2 genți de voiaj în care se aflau cannabis, cocaină și 2 pistoale cu glonț.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au mai fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de aproximativ 22 kg cannabis şi 300 grame cocaină, 47 de cartușe cu glonț deținute ilegal, un cântar electronic, 9 telefoane mobile, precum și suma de 73.350 de lei, 11.400 de euro, 1.000 GPB și 500 USD.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 587.000 euro.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul B.S.V. urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de inculpata R.M.E, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, lucrătorilor din cadrul I.P.J. Ilfov și Poliția Oraș Voluntari.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Sursa foto-video: Poliția Română-DIICOT 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii