Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT anchetează atacul informatic al site-urilor guvernamentale din România

ro

29 Apr, 2022 20:12 1237 Marime text
foto unsplash/ Markus Spiske

Poliţiştii din cadrul DCCO - SCCI s-au sesizat din oficiu, vineri, 29 aprilie, cu privire la faptul că mai multe site-uri guvernamentale din România, precum şi site-ul unei instituţii financiare au fost ţintele unui atac informatic de tip „Distributed Denial of Service - DDOS". 

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, acesta este un tip de atac informatic prin care atacatorul încearcă să facă imposibilă livrarea unui serviciu, prin împiedicarea accesului la respectivul serviciu. De regulă, aceste atacuri se realizează prin suprasolicitarea unui sistem informatic cu cereri de date, sistemul în cauză fiind în imposibilitatea de a livra serviciile pe care le oferea în mod normal.

Totodată, din datele obţinute până în prezent, a rezultat faptul că atacurile informatice în cauză au fost revendicate de o grupare infracţională cunoscută în mediul online cu denumirea KillNet. Astfel, pe canalul aparţinând acestei grupări (killnet_official) de pe platforma Telegram a fost publicat un anunţ prin care sunt promovate atacurile DDOS în cauză. 

Conform sursei citate, sesizarea a fost înaintată către DIICOT - Structura Centrală, în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de perturbare a funcţionării sistemelor informatice, faptă prevăzută de art. 363 Cod penal, şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 365 Cod penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii