Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Patru persoane reținute pentru trafic de droguri de mare risc

ro

17 Dec, 2020 12:54 1746 Marime text
  • Au fost depistate diferite cantități de droguri- cannabis, hașiș, amfetamină, comprimate de ecstasy.

La data de 15.12.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au distribuit către consumatori droguri de risc și mare risc (amfetamină și ecstasy), precum și substanțe cu efect psihoactiv.

Pentru destructurarea rețelei de trafic de droguri ce acționa pe raza județelor Bacău și Timiș, începând cu luna ianuarie 2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Bacău au efectuat un număr de șapte percheziții domiciliare, în urma cărora au fost depistate diferite cantități de droguri de risc, de mare risc (cannabis, hașiș, amfetamină, comprimate de ecstasy) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, instrumente de mărunțire, porționare, ambalare (grindere, cântare, țiple, folii aluminiu), o instalație pentru cultură indoor, telefoane mobile și tablete, precum și sumele de 16.178 lei și 10.395 Euro.

La data de 16.12.2020, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Bacău- Poliția Municipiului Onești, I.P.J. Bacău - Poliția Stațiunii Târgu Ocna și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursă foto: DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii