Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGASPC Constanța Proiect POR „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont"

ro

22 Nov, 2023 13:29 1503 Marime text







Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța, în calitate de Beneficiar,  implementează proiectul „ÎNCHIDEREA COMPLEXULUI DE SERVICII COMUNITARE ORIZONT" COD SMIS 116058, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8.1 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 8.3 - Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, P.O.R.2017/8/8.1/8.3/C Grup vulnerabil: copii.
 
Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.
 
Obiectivul general:
Demararea procesului de dezinstituționalizare a copiilor din centrele de mare capacitate aflate în subordinea DGASPC Constanța, prin închiderea Complexului de Servicii Comunitare „Orizont”.

Obiectivele specifice:
  • Construirea și dotarea a 2 Case de Tip Familial în comuna Lumina, strada Morii nr.79P, județul Constanța cu o capacitate de 16 locuri pentru o CTF, destinate copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Orizont”.
  • Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în comuna Lumina, str.Morii nr.79J, județul Constanța în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare cu o capacitate de 30 de locuri, destinat beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Orizont” și din comunitate.
  • Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în municipiul Constanța, aleea Horia Agarici nr.5, județul Constanța în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare cu o capacitate de 70 de locuri, destinat beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Orizont” și din comunitate.
 
Valoare totală inițială proiect: 5.652.727,50 lei
 
Valoare totală finală cu cheltuieli neeligibile proiect: 8.070.278,27 lei
 

Contribuția eligibilă DGASPC Constanța este de 2% din valoarea proiectului , 90.576,00 lei
 
A fost suplimentată valoarea totală a bugetului proiectului cu 2.417.550,77 lei, sumă ce reprezintă cheltuieli neeligibile, valoare aprobată prin Hotarârea Consiliului Județean Constanța nr.171/31.08.2023.
 
Durata de implementare preconizată: 23.05.2019 -31.12.2023.
 
 
Citește și
DGASPC Constanța face o achiziție în cadrul proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”. Ce firme și-au adjudecat contractul? (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii