Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:04 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGASPC Constanța Invitație la schimb de cadouri cu copiii de la CSC „Sparta Rotterdam“

ro

12 Dec, 2020 14:45 1041 Marime text

 
  • Copiii de la CSC Sparta Rotterdam din Techirghiol i-au scris lui Moş Crăciun.
  • Pe lângă hăinuţe, ghete şi jucării, cei mici îşi doresc şi tabletele pentru şcoala on-line.
Sunteți invitați să faceți un schimb de cadouri cu adulţii şi copiii din centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, fiind pentru prima dată când veți dărui primind în același timp, semn că izolarea ne poate aduce mai aproape ca oricând!

Pe pagina de Facebook a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanţa vor fi publicate scrisori cu dorinţele copiilor şi adulţilor din centrele rezidenţiale.

Schimbul de cadouri va avea loc la Centrul Comercial VIVO!, începând cu data de 21 decembrie 2020, de la ora 10.00 până la ora închiderii centrului.

Vom fi ușor de găsit pentru că acolo vom avea deschisă și tradiționala noastră expoziție cu vânzare a obiectelor de Crăciun realizate de beneficiarii sistemului de protecție, transmite DGASPC Constanța.


Pentru mai multe informații, puteți suna și la numărul de telefon 0241.480.872 (de luni până joi între orele 8.00-16.30 și vineri între orele 8.00-14.00), persoană de contact Oana Manoilă.
 

„Dragă Moș Crăciun,

Dacă anul acesta ți-ai propus să faci băi de nămol, noi, copiii de la Complexul de Servicii Comunitare Techirghiol, te invităm să vii la noi. Știm sigur că, după atâția ani de zile, ți-ai dori o vacanță, dar să ai măscuță pentru că noi o purtăm și nu ne dorim să ne îmbolnăvim.

Ne vom juca împreună și te vom ruga să ne spui povești despre copiii pe care i-ai mai vizitat.

Noi ne dorim, în primul rând, sănătate și, dacă ai în sacul tău mare, jucării și dulciuri, să nu cumva să le duci altcuiva!“

Așa își încep copiii de la Complexul de Servicii Comunitare „Sparta Rotterdam“ din Techirghiol scrisoarea lor către Moș Crăciun.


Cei mici îl roagă foarte mult pe Moș Crăciun să vorbească și cu spiridușii care să încerce să le aducă tablete atât de necesare pentru școala on-line, dar și câteva jocuri pentru calculator sau tabletă pentru că le plac foarte mult.

În plus, copiii l-au mai rugat să le aducă pulovere și bluze călduroase, pijamale pufoare și cât mai colorate, ghetuțe și cizme.

Cei mici i-au lăsat Moșului toate detaliile, chiar și mărimile la hăinuțe și ghetuțe. Le lăsăm și noi aici, să le vadă mai repede și spiridușii:

FETE: articole vestimentare: cea mai mică fetiță, în vârstă de 5 anișori, dorește hăinuțe pentru copii de înălțime 110-120 cm; 4 fetițe poartă mărimea S, una poartă mărimea M iar câte două domnișoare poartă mărimile L și XL;

Mărimea tălpii: 14 cm - o fetiță; 21 cm – o fată; 22 cm – o fată; 23 cm – două fete; 24 cm – două fete; 25 – trei fete

BĂIEȚI: articole vestimentare: cinci băieței poartă mărimea XS; opt băieți poartă mărimea S; 8 băieți poartă mărimea M; 7 băieți poartă mărimea L și un cavaler poartă mărimea XL;

Mărimea tălpii: 19 cm – un băiețel; 21 cm – doi băieți; 22 cm – 2 băieți; 23 cm – un băiat; 24 cm – 3 băieți; 25 cm – 7 băieți; 26 cm – 6 băieți; 27 cm – 2 băieți; 28 cm – 3 băieți; 30 cm – un băiat; 33 cm – un băiat.


Complexul de Servicii Comunitare „Sparta Rotterdam“ înseamnă „acasă“ pentru 39 de copii (10 fetițe și 29 de băieți). Toți copiii au deficiențe intelectuale în diferite stadii. Copiii fac și terapie în cadrul complexului de servicii.

Sursă foto: DGASPC Constanța


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii