Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să vândă reţeaua de apă către RAJA Proprietarii caselor ansamblului Boreal, în pericol să rămână fără apă

ro

20 Jun, 2011 00:00 3583 Marime text
boreal1.jpgLocuitorii cartierului Boreal din Constanţa sunt la un pas de a rămâne fără apă potabilă, după ce constructorul ansamblului rezidenţial, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Constructor SRL, a decis să rezilieze contractul cu SC RAJA SA fără să se gândească la efectele pe care decizia acestuia le-ar avea. Scandalul apare după un altul legat de termenele de terminare a construcţiilor şi de accesul pe străzile cartierului.

Contrar hotărârii judecătoreşti, prin care Impact Developer & Constructor SRL era obligată să facă toate demersurile încheierii contractelor individuale pentru furnizarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, societatea a reziliat contractul cu RAJA la începutul lunii aprilie. În ciuda faptului că la momentul când şi-au achiziţionat casele ştiau că le-au cumpărat cu tot cu utilităţi, aspect prevăzut în contractele de vânzare cumpărare, proprietarii au aflatcă reţeaua de conducte din cartier aparţine dezvoltatorului. Acum, Boreal doreşte să vândă reţeaua de apă şi canal societăţii RAJA SA, deşi din punct de vedere legal nu este posibil. „RAJA Constanţa nu cumpără şi nici nu este proprietarul reţelelor de apă. Societatea noastră doar operează ceea ce i se dă prin contractele de delegare de gestiune", a declarat Elena Sfrija, director juridic din cadrul SC RAJA SA Constanţa.

Revoltaţi că s-ar putea trezi fără apă în plină vară, sâmbătă dimineaţa,mai mulţi proprietari de case au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirea. Oamenii se simt înşelaţi şi nedreptăţiţi, pentru că prin contractele de vânzare-cumpărare au plătit şi utilităţile, deci şi sistemele de alimentare cu apă şi canalizare. Din păcate, reprezentantul societăţii Impact, Elena Neagu, aflat sâmbătă dimineaţa la faţa locului, a susţinut în continuare că sistemele de alimentare cu apă aparţin Impact şi că societatea doreşte rezilierea contractului de furnizare a apei potabilă, în ciuda protestelor şi a nemulţumirii oamenilor.

Proprietarii se simt nedreptăţiţi şi spun că au plătit administratorului cartierului facturile la zi. Conducerea SC RAJA SA susţine că de două luni furnizează apă acestui cartier, chiar dacă în acest timpdezvoltatorul imobiliar nu şi-aachitat restanţele.

boreal.jpgSoluţia: Proprietarii să încheie cu RAJA convenţii de facturare individuală

Oamenii spun că vor lua din nou drumul instanţelor, dar cea mai mare problemă rămâne ce vor face în tot acest timp, pentru că procesele pot dura şi ani de acum încolo. Pentru că sunt nişte proprietari responsabili şi bun-platnici, SC RAJA SA va veni în ajutorul acestora. „La ora actuală, singura soluţie pentru ca RAJA să furnizeze apă în continuare este ca proprietarii de aici să-şi desemneze un reprezentant pe branşamentul general, cu care RAJA să facă citirea contorului general şi să încheie lunar procesul verbal de constatare a consumului. După desemnarea reprezentantului, societatea noastră va încheia cu toţi proprietarii de imobile convenţii de facturare individuală, prin care aceştia îşi vor putea plăti facturile la apă direct la RAJA. Pentru a demara această acţiune, începând de luni, (n.r. azi), locuitorii din cartierul Boreal sunt aşteptaţi la sediul nostru de pe bulevardul Mamaia", a declarat Costică Nan, director coordonator Centre Zonale RAJA Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii