Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii despre incidentul din parcarea unui hipermarket din Constanța LIVE. Raportul de acțivitate al Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru 2022 (FOTO+DOCUMENT)

ro

12 Jan, 2023 12:02 2940 Marime text

Administratorul public al orașului, Felicia Ovanesian susține o conferință de presă joi, 12 ianuarie 2023.

Întâlnirea are loc în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ. Primarul Chițac nu va fi prezent la eveniment. 

Subiectul îl constituie activitățile Direcției Generale Poliția Locală Constanța, dar sunt abordate și alte teme de interes.

Conferința de presă integrală, o puteți urmări aici



La eveniment sunt prezenți și Doru Iordache,  consilier primar și Ionut Dumitru, șeful Direcției Poliției Locala Constanța. 

Ionut Dumitru, șeful Direcției Poliției Locala Constanța

Dumitru prezintă bilantul Poliției Locale pe 2022. 

Bilanțul integral al Poliției Locale pe anul 2022 îl puteți consulta în secțiunea Documente a materialului. 

Pe parcursul anului 2022, lucrătorii din cadrul Direcției generale Poliția Locală Constanța au acționat în scopul îndeplinirii atribuțiilor și activităților prevăzute de legislația specifică, în următoarele domenii:

a) ordinea și liniștea publică;
b) circulația pe drumurile publice;
c) disciplina în construcții și afișajul stradal;
d) protecția mediului;
e) activitatea comercială;
f) evidența persoanelor.

În perioada analizată, Direcția generală poliția locală și-a desfășurat activitatea cu un efectiv de 181 de polițiști locali, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, când efectivul poliției locale era de 211 polițiști locali, înregistrându-se o scădere procentuală de 16,57% față de aceeași perioadă a anului 2021, astfel, conform organigramei, direcția are în componență 280 posturi, însă, își desfășoară activitatea cu 181 polițiști locali, existând astfel o diferență de 99 polițiști locali (- 35,36%)

Ca și în anii anteriori, deficitul de personal a fost și este o problemă constantă și una dintre marile provocări cu care ne confruntăm, situație cu implicații sociale negative, inclusiv asupra activității Poliției Locale Constanța.

La ora actuală Poliția Locală Constanța își desfașoară activitatea cu un deficit de 99 polițiști locali, fapt pentru care, misiunile specifice sunt mai greu de îndeplinit, în condiții de eficiență, raportându-ne la suprafața municipiului, numărul de locuitori și atribuții.

Ca răspuns la cele menționate anterior, pentru atingerea obiectivelor, permanent au fost căutate și implementate soluții, în scopul evaluării riscurilor și optimizarea activității de menținere a unui climat de ordine, siguranță și încredere publică, astfel încât, satisfacția cetățenilor să primeze. În perioada la care facem referire, la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost recepționate 9317 sesizări telefonice, cu 17,74 % mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, de unde rezultă faptul că din ce în ce mai mulți cetățeni apelează la serviciile acestei instituții. Cele prezentate anterior reliefează doar numărul cetățenilor care au apelat telefonic, dar numărul de sesizări primite pe diverse căi (poștă, adrese directe, maill, retransmise de la alte instituții, audiențe, etc.) este cu mult mai mare. Raportându-ne la cele prezentate, considerăm că încrederea cetățenilor este în creștere.

Având în vedere cele expuse, se poate afirma că, Poliția Locală Constanța cu întregul efectiv disponibil, deși restrâns ca forțe și echipe, a depus toate eforturile necesare pentru a răspunde operativ și eficient solicitărilor primite de la cetățeni, comunitate și autorități locale. Sunem în slujba cetățenilor, le ascultăm doleanțele și nu vom precupeți niciun efort pentru a aplica legea, în spiritul dar și în litera acesteia.

Poliția Locală Constanța a acționat, de fiecare dată, în condițiile și limitele legii și a competențelor conferite de actuala legislație, fiind o structură operativă funcțională în cadrul aparatului de specialitate al primarului, înființată pentru comunitate. Este adaptabilă, eficientă și cu un real potențial profesional și uman. Direcția Generală Poliția Locală va pune în continuare accent pe creșterea gradului de siguranță și protecție a cetățenilor, combaterea fenomenelor antisociale, asigurarea unui climat de legalitate în domeniile în care instituția are atribuții, concomitent cu creșterea gradului de operativitate.

Este întrebat despre incidentul din parcare de la Carrefour, cu doamna cu handicap amendată.

Acesta vorbște despreatitudinea politistului local


"Nu pot emite un punct de vedere legal un legatura cu cele petrecut acolo. Cazul încă se cerceteaza, a fost deschis un dosar pentru abuz in serviciu"  spune șeful Poliției Locale, 


Felicia Ovanesian spune că doar Confort Urban poate restitui suma de 570 lei, plătită de respectiva doamnă pentru ridicarea mașinii. 

Ea mai spune că legea a fost respectată. Cât despre atitudinea polițistului local nu ne putem pronunța , el va fi cercetat de Comisia de Disciplină. 

 Polițiștul din caz lucrează la birou până se termină cercetarea.  

Referitor la cuantumul amenzilor, șeful Poliției Locale spune că acestea au fost mai mari deoarece amenzile date pe legislația de mediu au crescut.

Anul trecut au plecat din sistem 90 de oameni și au fost angajați 15, potrivit posturilor bugetate. 

Întrebat de cotidianul ZIUA de Constanța ce notă acordă direcției, șeful Poliției Locale a răspuns că cetățenii îi evalueaza sau, în caz, primarul Chițac.

"Suntem în slujba cetățeanului, încercăm sa învățăm din greșeli. Noi încercăm să ne facem datoria."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii