Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:05 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre programul „Constanța citește“ Primarul Vergil Chițac- „Ne-am pregătit pentru revenirea elevilor în sălile de clasă“

ro

13 Sep, 2021 17:11 753 Marime text
  • O premieră în acest an o reprezintă programul „Constanța citește“ care asigură accesul elevilor la o bibliotecă online cu peste 2.500 de cărți digitale în format audiobook, videobook sau ebook.
Susținerea educației și încurajarea performanței sunt prioritare pentru primarul Vergil Chițac și acest lucru se observă prin acțiunile administrației locale.
 
Pornind de la investițiile în infrastructura școlară, la sprijinul acordat unităților de învățământ pentru dotarea școlilor, grădinițelor, liceelor sau creșelor, la încurajarea și susținerea elevilor bursieri și a celor care fac perfomanță sau la sprijinirea familiilor prin acordarea de rechizite și transport școlar, toate acestea sunt investiții în viitorul comunității orașului nostru.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac: „Așa cum am anunțat în mai multe rânduri, educația reprezintă un capitol prioritar pe agenda Primăriei. Și îl tratăm ca atare. Ne-am pregătit pentru revenirea elevilor în sălile de clasă și ne-am asigurat că am făcut tot ce este posibil pentru ca cei mici să se bucure de cele mai bune condiții în școlile din oraș“.

O premieră în acest an o reprezintă programul „Constanța citește“ care asigură accesul elevilor la o bibliotecă online cu peste 2.500 de cărți digitale în format audiobook, videobook sau ebook.

De asemenea, Primăria Constanța derulează 11 proiecte cu fonduri europene, la care se adaugă investițiile prezente și viitoare în construirea unor noi creșe.

Pentru că echipamentele IT reprezintă o componentă vitală pentru desfășurarea învățământului în sistemul online, printr-un proiect european 50 unități de învățământ preuniversitar vor fi dotate cu echipamente IT necesare., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii