Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Huțucă cere o anchetă comună a miniștrilor Transporturilor, Mediului și Agriculturii după incidentul din Portul Midia

ro

24 Nov, 2019 22:15 2340 Marime text

Deputatul PNL de Constanța , Bogdan Huțucă cere o anchetă comună a ministerelor Transporturilor, Agriculturii și Mediului in portul Midia, după incidentul petrecut ieri. 
“Incidentul de din Portul Midia, în urma căruia o navă cu peste 14.000 de oi s-a scufundat, ridică multe semne de întrebare și arată că autoritățile portuare nu au gestionat eficient situația. În primul rând, este vorba despre modul în care aceste animale sunt transportate, de multe ori în condiții greu de imaginat. Din primele informații în cazul de față, încărcarea animalelor la bordul navei s-a făcut fără respectarea procedurilor, ceea ce a dus la bandarea navei. Manevrele de stabilizare au eșuat, iar deznodământul a fost cel pe care îl vedem cu toții.Este foarte grav că s-au întârziat nejustificat procedurile pentru salvarea și recuperarea animalelor captive în navă. De asemenea, Căpitănia Midia a gestionat foarte prost această situație, șenalul navigabil al Portului Midia fiind blocat din cauza incapacității instituțiilor abilitate de a lua decizii în momente cheie. Consider că este necesară o anchetă serioasă, care să aibă ca obiectiv analiza deciziilor luate de Căpitănia Midia pe parcursul acestei situații de criză”, spune parlamentarul constănțean într-o declarație pentru ZIUA de Constanța.

Vă reamintim, o navă încărcată cu oi în Portul Midia, s-a răsturnat la cheul de nord. Este vorba de nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi. Nava a ajuns ieri, 23 noiembrie, în Portul Midia, venind din Arabia Saudită, fiind programată pentru plecare cu încărcătura aferentă.

Citește și:

Ali Șenol, subprefectul județului Constanța, ultimele detalii despre starea navei Queen Hind


UPDATE O navă plină cu oi, în pericol de scufundare, în Portul Midia (foto+video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii