Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată la Constanța! Valoarea amenzilor

ro

29 Feb, 2024 13:20 498 Marime text

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public a fost sancționată de polițistii locali din Constanța. 

Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat o serie de activități specifice pentru verificarea respectării legislației privind protecția mediului și gestionarea deșeurilor

Ca rezultat al acestor verificări, au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 144.550 de lei.

Printre abaterile constatate se numără necolectarea selectivă a deșeurilor, lăsarea pungilor de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale. etc.,transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

De asemenea, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate

Pentru a preveni încălcările normelor legale în vigoare, vă rugăm să acționați responsabil și să gestionați corect deșeurile.

Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

Apreciem spiritul civic al cetățenilor și îi îndemnăm să semnaleze orice abateri de la legislația de mediu în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau prin email la adresa politia.locala@primaria-constanta.ro, a mai punctat sursa citată. 


foto: Primăria Constanța 


Citește și:

Știri ConstanțaNereguli în administrarea deșeurilor la Cogealac. Amenzi pentru autorități și firma implicată (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii