Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițistii locali din Constanța (FOTO)

ro

16 Oct, 2023 14:46 740 Marime text
Sursă foto: Prmăria Constanța
  • Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.
 
Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
 
În urma verificărilor s-au aplicat 227 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 124.000 lei.
 
Printre abaterile constatate menționăm: necolectarea selectivă a deșeurilor, pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale etc.
 
Totodată, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate.
 

„Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să acționați în mod responsabil și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.
 
Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.
 
Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze orice fapte care contravin legislației de mediu în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de email: politia.locala@primaria-constanta.ro”, a încheiat sursa citată.

 

Citește și:
Știri Constanța: Atenție, șoferi! Lucrările de asfaltare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu continuă. Ce restricții de circulație se impun (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii