Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delfin prins în plasele pentru calcani pe Marea Neagră. Mamiferul a decedat (GALERIE FOTO)

ro

15 Mar, 2023 15:32 1385 Marime text
Foto: Facebook/Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" INCDMCea de-a doua expediție pentru observații la bord în cadrul proiectului PONTICET „Implementing ACCOBAMS best practices in post-mortem investigations on stranded and by-caught cetaceans from Romanian shore and ingested marine litter monitoring (PONTICCET)”, finanțat de ACCOBAMS, a avut loc pe 14 martie, anunță Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" Constanța pe pagina de Facebook.

Din păcate, în timpul expediției, un afalin (Tursiops truncatus ponticus) a fost prins accidental în plasele pentru calcan.

„Exemplarul a fost transportat în laboratorul INCDM pentru prelevarea tractului gastrointestinal (TGI) și analiza deșeurilor din plastic ingerate. Deși pierderea vieții marine este regretabilă, sperăm că aceste date vor oferi informații valoroase și ne vor ajuta în eforturile noastre de a proteja cetaceele și de a minimiza impactul activității umane asupra ecosistemelor marine“ - au mai precizat reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marina "Grigore Antipa“ Constanța.


Coordonatorul proiectului este dr. Adrian Filimon. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii