Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegatie din Turcia, in vizita la CCINA

ro

31 Mar, 2010 03:06 1821 Marime text
img_1405.jpgMihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi directorul general al instituţiei, Ion - Danuţ Juganaru, au primit vizita unei delegaţii de oameni de afaceri din Republica Turcia.

Delegaţia a fost condusă de Mesut Cevik, viceconsulul Republicii Turcia la Constanta. La întâlnire au mai fost prezenţi Zeki Uysal, vicepreşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Rasid Sevindi din partea aceleiaşi asociaţii, Vicenţius Petrescu, director Siguranţă şi Exploatare în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile.

În deschiderea întâlnirii, Mihai Daraban a prezentat, pe scurt, judeţul Constanţa şi principalele domenii de activitate în care activează agenţii economici constănţeni, dar şi sectoarele în care există numeroase posibilităţi de investiţii.

img_1406.jpgZeki Citci, adjunctul subsecretarului de Stat, din cadrul subsecretariatului pentru Afaceri Maritime al Guvernului Republicii Turcia, a declarat că scopul acestei vizite este rezolvarea unor probleme cu care se confruntă transportatorii turci din domeniul naval, precum şi dezvoltarea şi intensificarea comerţului dintre cele două ţări. Reprezentantul Camerei de Navigaţie din Istanbul, Huseyin Ertan, secretar general adjunct, a făcut referire la importanţa traficului fluvial pe Dunăre, pentru transportatorii de mărfuri din Turcia, către ţări din Europa, care nu au deschidere la mare şi la importanţa pe care o are transportul RO - RO solicitând, totodată, reprezentantului CN ACN informaţii tehnice cu privire la sistemul informatic utilizat, dar şi acordul, ca începând cu această întâlnire, Administraţia Canalelor Navigabile să fie punctul de contact pentru traficul fluvial, pentru partenerii din Turcia.

Ţinând cont de numărul mare de firme cu acţionariat turcesc, care îşi desfăşoară activitatea atât în judeţul Constanţa, cât şi în judeţele limitrofe, Preşedintele CCINA, Mihai Daraban a subliniat, în încheierea întâlnirii, necesitatea reluării demersurilor pentru a face funcţională linia de transport marfă cu ferry-boat-ul pe ruta Constanţa - Samsun dar şi importanţa înfiinţării unei linii maritime de pasageri Constanţa - Istanbul - Izmir şi a unei linii de zbor, directă, între Constanţa şi Istanbul, utilizând Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii