Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:08 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie a Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaţilor din Italia, vizită la Baza 57 Mihai Kogălniceanu, județul Constanța

ro

02 Apr, 2023 08:15 881 Marime text
foto cu rol ilustrativ
Sămbătă, 1 aprilie, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, a primit, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, delegația Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaților din Italia, condusă de vicepreședintele Piero Fassino, aflată în vizită la trupele dislocate în România.

Cele două delegații au abordat teme de actualitate precum situația de securitate din regiunea Mării Negre, agenda NATO și inițiativele UE în domeniul apărării., informează MApN. 

Contribuția aliaților, inclusiv a Italiei, în asigurarea apărării avansate colective pe flancul de est este fundamentală în descurajarea Rusiei în regiunea Mării Negre, oficialul român mulțumind pentru reacția rapidă a partenerilor, dovedind un angajament ferm al Italiei la NATO și o bună reflectare a importanței pe care Italia o acordă apărării colective și întăririi posturii în regiunea noastră. A salutat contribuția Italiei la misiunile de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) din regiunea Mării Negre și a lăudat profesionalismul cu care piloții italieni isi executa misiunile încredințate pe timpul dislocării în România.

„Salut angajamentul continuu și solidar al partenerilor italieni, printr-o prezență militară robustă în România, și încrederea pe care ne-o arată cu fiecare ocazie”, a declarat secretarul de stat Bachide.


În cadrul discuțiilor, secretarul de stat Eduard Bachide a punctat contribuția în cadrul inițiativei PESCO care are o importanță deosebită pentru România. În prezent, România și Italia participă în comun la nouă proiecte sub egida Cooperării Structurate Permanente.,mai punctează sursa citată. 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii